Ostetærte og salat med grønne asparges
Grøn og mættende ostetærte der pryder ethvert brunchbord.
8-10 stk.
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Hviletid: 1 time
- Bagetid: 40 min.
- Tærtebund:
- 125 g smør
- 175 g hvedemel
- ½ tsk. fint salt
- 1 æg
- 3-4 spsk. groft hvedemel (eller hvedemel)
- Fyld:
- 4 æg
- 3½ dl piskefløde (evt. halvdelen sødmælk)
- 1 drys paprika
- lidt salt og
- friskkværnet peber
- 50 g mild fast ost
- 50 g blåskimmelost
- Pynt:
- frisk basilikum
- Salat med asparges:
- 1 grønt salathoved
- 2 bundter grønne asparges
- 1 potte frisk basilikum
- Tærtebund:
- Smuldr smør og hvedemel med salt, evt. i en foodprocessor. Saml dejen med et æg. Lad den hvile i køleskab i mindst en time.
- Rul dejen ud i groft hvedemel eller mel, og beklæd en tærteform (20-22 cm i diameter) med dejen. Tryk kanterne godt til, og prik bunden af tærten grundigt med en gaffel. Sæt tærteformen i køleskab i 15 min.
- Forbag tærtebunden i en 225 grader varm ovn i 10 min.
- Fyld: Pisk æg sammen med fløde og evt. mælk samt krydderier.
- Riv osten, og tilsæt halvdelen. Tryk blåskimmelosten gennem en sigte ned i æggemassen. Pisk til ensartet konsistens.
- Sæt den forbagte tærteform på en bageplade, og hæld forsigtigt fyldet i. Bag tærten i ca. 25-20 min. ved 175 grader i en forvarmet ovn, til fyldet er fast. Drys med resten af den revne ost, og bag videre i ca. 5 min., til fyldet er fast og tærten gylden. Pynt med basilikum.
- Salat med asparges: Knæk de træede ender af aspargeserne. Skær aspargeserne i stykker på ca. 3 cm. Kog dem i 2-3 min. i letsaltet vand. Dryp dem af i en sigte.
- Bland stykker af grøn salat med basilikumblade og afkølede stykker asparges.
- Nyd ostetærten lun med salat med asparges.