Ovnkogte blommer

Ovnkogte blommer

Ovnkogte blommer er i virkeligheden det, man tidligere kaldte henkogte blommer, og blommerne bliver bedre og bedre i løbet af nogle uger eller måneder, efterhånden som bittermandelsmagen fra kernerne trænger ud i frugten.

Ovnkogte blommer

  • 1 glas, ¾ l
  • 800 g blommer, gerne sveskeblommer
  • 3 dl vand eller hvidvin
  • 150 g sukker

  1. Der skal bruges et henkogningsglas med gummiring til dette projekt, og “opfinderen” fortæller, at blommerne bliver bedre og bedre i løbet af nogle uger eller måneder, efterhånden som bittermandelsmagen fra kernerne trænger ud i frugten.
  2. Vask blommerne, og læg dem i det skoldede glas. Kog vin og sukker op, og hæld lagen over blommerne.
  3. Luk glasset, og stil det i en kold ovn, der indstilles på 140 gr. Sluk ovnen, når temperaturen er oppe på 85 gr., og køl blommerne af i den slukkede ovn.
  4. Tiden vil afhænge af din ovn.
  5. Server blommerne til små pandekager, is eller på en desserttallerken.

Tip

Ovnkogte blommer er i virkeligheden det, man tidligere kaldte henkogte blommer.

For at undgå bakterier skal temperaturen op på min. 85 gr. Det er nemt at kontrollere med et digitalt stegetermometer.

Stil et stort glas vand i ovnen sammen med blommerne, stik stegetermometerets føler i glasset, og følg med i temperaturudviklingen. 

Stil glasset i en bradepande, og lad det køle af i den lukkede ovn. Der skabes overtryk i glasset, og hvis uheldet er ude, og glasset sprænges, så skal det helst ske inde i ovnen.