Hamburgerryg med kål og peberrodscreme
Lækker hamburgerryg med skønt tilbehør - i denne opskrift har vi ovnstegt hamburgerryggen, og serveret den med en skøn sprød salat af spidskål og gulerødder med en lækker peberrodscreme til.
Hamburgerryg til 4 personer
Total:50 minutter
Ingredienser
- 1 kg hamburgerryg
- 1 spidskål
- 6 mellemstore gulerødder med top
- 25 g smør
- 1 bundt kørvel
- 2 dl cremefraiche 18 %
- 1 citron
- 1 spsk. honning
- 2-3 spsk. friskrevet peberrod
- salt og peber
Sådan laver du hamburgerryg
- 1. Tænd ovnen på 180 gr. Fjern nettet omkring hamburgerryggen. Læg
- hamburgerryggen i et ovnfast fad. Steg den, som den er, i ovnen i 40 min. ved
- midterste ovnribbe.
- 2. Fjern de yderste blade fra spidskålen, og halver den. Fjern stokken, og snit
- kålen fint.
- 3. Skræl gulerødder, og skær dem i fine tern.
- 4. Smelt smør i en gryde, tilsæt gulerødder, og svits i 3-4 min. Tilsæt kålen, og skru ned for varmen. Vend det hele godt rundt. Kålen skal bare lige falde
- sammen.
- 5. Skyl og hak kørvelen. Vend hakket kørvel i kålen lige før servering.
- 6. Rør cremefraiche sammen med saften fra en halv citron, honning og revet
- peberrod. Smag til med salt, peber og evt. mere citronsaft og revet peberrod,
- afhængig af hvor stærk man ønsker cremen.
- 7. Skær hamburgerryggen i tynde skiver, og server stuvet kål og peberrodscreme til.
PRØV OGSÅ:Boller i karry med æble og blomkål
MERE MORMORMAD:Forloren hare