Ovnstegt pighvar med hollandaise og asparges
En hel pighvar stegt i ovnen er både lækker og dekorativ aftensmad. Her får du en god opskrift på ovnstegt pighvar, som du serverer med hjemmelavet hollandaise og grønne asparges. Se her, hvordan du steger pighvar i ovnen:
4 personer
Total:1 time 10 minutter
Arbejdstid:30 minutter
Ingredienser
Hollandaise:
- 2 æggeblommer
- 1/4 tsk salt
- 1 spsk hvidvinseddike
- 1 spsk citronsaft
- 100 g smør
- 2 æggehvider
- salt og peber
Fisk:
- 1 hel renset pighvar ca. 2 kg.
- 1 porre
- 2 spsk. olivenolie
- 2 spsk. smør
- 3 kviste citrontimian
- 3 stilke dild
- 1 usprøjtet citron
- salt og peber
Tilbehør:
- 2 bundter grønne asparges
Sådan laver du ovnstegt pighvar med hollandaise:
- Skyl fisken under koldt vand, og dup den tør med køkkenrulle. Læg fisken med den hvide side opad, ovenpå de snittede porrer. Krydr med salt og peber.
- Dryp med olivenolie. Skyl krydderurter, og fordel dem rundt på fisken sammen med resten af porren. Skyl citronen, og skær den i skiver. Læg citronskiver ud på fisken. Fordel små smørklatter.
- Tænd ovnen på 160 gr. Beklæd en bradepande med bagepapir. Skyl og rens en porre, og snit den fint. Læg halvdelen af porren i bunden af bradepanden.
- Sæt bradepanden med fisk og grønt på midterste ovnribbe i 40 minutter. Lad fisken herefter hvile i 8-10 minutter.
- Del æggene i blommer, og gem hviderne til noget andet. Kom æggeblommer i en blender, og blend med salt.
- Varm hvidvinseddike og citronsaft i en kasserolle, til det simrer. Tænd for blenderen, og hæld det varme i, mens den kører på fuld fart.
- Smelt smørret langsomt, det må ikke bruse, eller blive brunt. Hæld det smeltede smør i blenderen, lidt efter lidt, til saucen tykner lidt. Smag til med salt og peber.
- Hold saucen lun ved at hælde den i en termokande, eller ved at sætte den i en opvarmet skål, som pakkes i et viskestykke. Pas på! for en hollandaise skiller nemt!
- Bræk enderne af aspargeserne, og damp dem i spilkogende vand i 3-4 minutter. Anret asparges på et fad og hollandaise i en forvarmet sovseskål. Skær fisken for ved bordet