Pandekager med stikkelsesbærkompot

Pandekager med stikkelsesbærkompot

Klassiske pandekager med en lækker stikkelsbærkompot til

Ca. 10 pandekager

Total:40 minutter

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Koge/bagetid: 30-45 min.
  • Stikkelsbærkompot:
  • 500 g stikkelsbær
  • 250-400 g sukker ­afhængig af bærrenes modenhed
  • ca. 2 dl vand
  • kornene af ½ ­vaniljestang
  • Pandekager:
  • 3 æg
  • 1 tsk. sukker
  • 1 knsp. groft salt
  • 125 g hvedemel
  • 3-3½ dl mælk
  • ca. 25 g smør til bagning
  • Tilbehør: evt. vaniljeis

Sådan laver du pandekager med stikkelsbærkompot

  1. Nip blomster og stilke af stikkelsbærrene.
  2. Smelt sukker i bunden af en gryde. Tilsæt stikkelsbær, vand og vaniljekorn, og kog i ca. 3 min., til bærrene sprækker. Smag til med sukker.
  3. Pandekager:
  4. Slå æggene ud i en skål. Pisk dem med sukker, salt og mel, til det er uden klumper. Tilsæt mælk lidt ad gangen, og pisk dejen jævn. Stil på køl i mindst ½ time.
  5. Pisk dejen igennem, og tilsæt evt. lidt mere væske. Hæld dejen i en kande.
  6. Varm en pande godt op, og smelt en klat smør. Hæld ca. ½ dl dej på panden, og drej panden hurtigt rundt. Bag pandekagerne på begge sider et par min. Hold pandekagerne lune mellem to tallerkner.
  7. Server lune pandekager med syltede stikkelsbær og evt. is.