Pandekager med stikkelsesbærkompot
Klassiske pandekager med en lækker stikkelsbærkompot til
Ca. 10 pandekager
Total:40 minutter
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Koge/bagetid: 30-45 min.
- Stikkelsbærkompot:
- 500 g stikkelsbær
- 250-400 g sukker afhængig af bærrenes modenhed
- ca. 2 dl vand
- kornene af ½ vaniljestang
- Pandekager:
- 3 æg
- 1 tsk. sukker
- 1 knsp. groft salt
- 125 g hvedemel
- 3-3½ dl mælk
- ca. 25 g smør til bagning
- Tilbehør: evt. vaniljeis
Sådan laver du pandekager med stikkelsbærkompot
- Nip blomster og stilke af stikkelsbærrene.
- Smelt sukker i bunden af en gryde. Tilsæt stikkelsbær, vand og vaniljekorn, og kog i ca. 3 min., til bærrene sprækker. Smag til med sukker.
- Pandekager:
- Slå æggene ud i en skål. Pisk dem med sukker, salt og mel, til det er uden klumper. Tilsæt mælk lidt ad gangen, og pisk dejen jævn. Stil på køl i mindst ½ time.
- Pisk dejen igennem, og tilsæt evt. lidt mere væske. Hæld dejen i en kande.
- Varm en pande godt op, og smelt en klat smør. Hæld ca. ½ dl dej på panden, og drej panden hurtigt rundt. Bag pandekagerne på begge sider et par min. Hold pandekagerne lune mellem to tallerkner.
- Server lune pandekager med syltede stikkelsbær og evt. is.