Papayasalat med varmt røget laks, soba-nudler og misodressing
4
Ingredienser
- 200 g soba-nudler
- 1 spsk sesamolie
- 1 papaja
- 1 rødløg
- 300 g varmrøget laks
- ½ bundt koriander, groft hakket
- 2 lime, skåret i både
- 2 tsk sort/hvid sesam
- Miso-dressing
- 2 spsk lys miso
- 1 spsk soja
- 2 spsk saft af lime
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk vand
- 1 spsk honning
Sådan laver du salaten
- 1. Rør miso sammen med soja, limesaft og olivenolie. Smag den til med vand og honning.
- 2. Kog nudlerne efter pakkens anvisning. Skyl dem herefter i koldt vand, og vend dem sammen med sesamolie.
- 3. Skræl papajaen, og skær den i tynde strimler med et mandolinjern eller med en tyndskræller.
- 4. Pil rødløget, halver det, og snit det meget fint.
- 5. Anret salaten i en stor skål eller fire små skåle, så du både kan se laks, papaja, løg, nudler og koriander. Pynt med lime og sesam og servér med miso-dressing.