Påskeæg med pistacie og syltet ingefær

Påskeæg med pistacie og syltet ingefær

De ristede pistacienødder giver en meget karakteristisk smag, der gør sig smukt sammen med den syltede ingefær i det dejlige marcipanpåskeæg. Perfekt som lille hjemmelavet påskegave. Her får du opskriften:

Ingredienser

  • Til ca 8-10 æg
  • 400 g ren rå marcipan
  • 100 g usaltede pistacienødder
  • 125 g syltet ingefær, hakket mellemfint
  • 2 spsk ingefærlage
  • 200 g mørk chokolade til overtræk

Sådan laver du påskeæg:

  1. Fordel pistacienødderne på en bageplade med bagepapir, og rist dem i ovnen ved 180 grader i 8 minutter. Tag ti nødder fra, og hak resten groft.
  2. Ælt de hakkede nødder og den hakkede ingefær sammen med marcipanen og ingefærlagen.
  3. Form marcipanblandingen til mellemstore æg, du skal bruge ca 2 spsk marcipanmasse per æg.
  4. Smelt chokoladen, og vend æggene i, så de er helt dækkede med chokolade. Læg en pistacienød ovenpå, og lad dem stå køligt, bedst foran et åbent vindue, til chokoladen er størknet.
  5. Æggene kan holde sig i en lufttæt beholder på køl i omkring 10 dage.