Passionssnitter
Et nyt take på den klassiske hindbærsnitte, inspireret af et vellykket forsøg fra Alt for Damernes madredaktør.
Ingredienser
- Denne mængde giver en pænt stor portion på størrelse med en mindre bradepande, ca. 16 snitter.
- Mørdej:
- 400 g hvedemel
- 160 g sukker eller flormelis
- 40 g kokos
- 250 g koldt smør
- 1 æg
- Fyld:
- 1 glas passion–kokos–marmelade fra Nicolas Vahe, fås i Magasin
- Glasur:
- 3 dl flormelis
- saft fra 4 passionsfrugter
- evt. en smule vand
Sådan laver du passionssnitter:
- Bland mel, sukker og kokos og riv det helt kolde smør i blandingen på den grove side af et rivejern. Gnid smør og de øvrige ingredienser godt sammen, og tilsæt det hele æg og ælt hurtigt dejen sammen, til den er ensartet. Del dejen i to lige store kugler og rul hver kugle ud til et rektangel på ca. 25x30cm imellem to stykker bagepapir. Læg begge lag mørdej i køleskabet i mindst en halv time.
- Træk nu bagepapiret af den ene mørdejsfirkant og læg den med bagepapiret nedad på en bradepande. Læg den ene på bradepanden og fordel passion–kokos–marmeladen jævnt ud på dejen, men lad kanterne være fri. Placér den anden firkant ovenpå og luk siderne ved at trykke dem let sammen, så syltetøjet ikke siver for meget ud under bagningen. Pensl nu mørdejen med et sammenpisket æg.
- Bag pladen i ovnen ved 200 grader i ca. 15–18 min., indtil mørdejen er let gylden. Hvis mørdejen er boblet og hævet op under bagningen, så læg en bradepande med noget tungt ovenpå i 5 minutters tid, efter den er taget ud af ovnen og er kølet let af. Det gør overfladen glat og gør det nemmere at fordele glasuren. Bland flormelissen med passionsfrugtsaften og tilsæt evt. lidt citronsaft eller vand hvis glasuren er for tyk.
- Bred glasuren ud over den afkølede mørdej og lad kagen køle helt ned til stuetemperatur før du skærer den i snitter.
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/