Vegetarisk pasta

Vegetarisk pasta med "tomat-smørsauce" og burrata

Smør og tomat kan noget sammen. Prøv denne supersimple tomatsauce med ganske få ingredienser. Den smager simpelthen himmelsk.

4

Total:40 minutter

Arbeidstid:10 minutter

Ingredienser

  • 2 fed hvidløg
  • 50 g smør
  • 1 dåse flåede tomater
  • 2 kviste basilikum + ekstra til servering
  • salt og sort peber
  • 250 g burrata
  • 400 g pasta, her er brugt mandfredine – en riflet lang pasta

Sådan gør du:

  1. Hak hvidløget fint. Smelt smørret i en gryde, og kom hvidløg i. Steg det ved middel varme i et minut, og kom så tomater og basilikum i. Krydr med salt og peber, og lad saucen simre ved lav varme i 30 minutter.
  2. Mos tomaterne ud med en gaffel undervejs, og tag basilikummen op til sidst.
  3. Kog pastaen al dente i letsaltet vand, og gem 1 dl af pastavandet, inden pastaen sigtes.
  4. Vend pastaen sammen med tomatsaucen og det ekstra pastavand og servér toppet med burrata og lidt frisk basilikum.