Pavlova med citronfromage og påskeæg

Pavlova med citronfromage og påskeæg

Bag den skønneste pavlova og top den med en sød og syrlig citroncreme. Pynt den smukke marengskage med chokoladeæg - og evt. et par af årets første bellisblomster. Server den fine kage som en smuk påskedessert efter en hyggelig påskefrokost, eller som lidt ekstra lækkert til eftermiddagskaffen i påskedagene. Her får du opskriften på en fin kage til påske - nemlig en påske-pavlova:

Pavlova til 8-10 personer

Total:2 timer

Ingredienser

  • 8 æggehvider
  • 1 knivspids salt
  • 500 g sukker
  • 1 spsk. majsmel
  • 2 tsk. eddike
  • Citroncreme:
  • 4 blade husblas
  • 3 æg
  • 100 g sukker
  • saft fra 2 citroner
  • fintrevet skal fra 1 ubehandlet citron
  • ¼ liter piskefløde, pisket til skum
  • smukke chokoladeæg

Sådan bager du pavlova

  1. Pisk æggehvider og salt stift. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen, mens der piskes. Når massen er blank, tilsættes majsmel og eddike.
  2. Forvarm ovnen til 180 grader. Tegn en cirkel (brug en tærteform eller en stor tallerken ca. 22 cm Ø) på bagepapir, og fordel massen på den. Gør bunden flad i midten, og forhøj kanten en smule. Kom marengsen i ovnen, og skru ned til 120 grader. Bag i ca. 1 time og 15 minutter. Åbn ovnen, og lad marengsen køle helt af.
  3. Læg husblas i koldt vand i 5 minutter. Pisk æg og sukker hvidt med en elpisker. 
  4. Kom citronsaft i en lille gryde, varm det op til kogepunktet, og sluk blusset. Vrid husblas, og smelt den i citronsaften. Rør citronsaften i æggemassen sammen med citronskal, og vend så flødeskum i til sidst.
  5. Lad cremen hvile koldt en times tid, så den har sat sig lidt, inden den fordeles på marengsen. Dekorer kagen med creme, og pynt til sidst med chokoladeæg og evt. et par af årets første bellis.