Peach Melba-kage til 10 personer
Kombinationen af ferskner og hindbær er klassisk og smager fantastisk i denne kage pyntet med frosting. Start med at flå frugterne, så du kun bruger det bløde og søde ferskenkød i kagen. Smagen er intens, og du behøver ikke store stykker for at blive mæt og tilfreds.
10 personer
Ingredienser
Bund:
- 3 æg
- 250 g sukker
- 100 g smør
- 1 tsk. bagepulver
- 200 g hvedemel
- 2 spsk. fløde eller mælk
Fersken-fyld:
- 6 modne, flåede ferskner
- 4 spsk. citronsaft
- 4 spsk. sukker
- 200 g hindbær
Frosting:
- 200 g blødt smør
- 300 g naturel flødeost
- 600 g flormelis
- 2 tsk. vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
Sådan gør du
- Bund: Pisk æggene skummende. Pisk sukker i, til det er en luftig masse. Smelt smørret og rør det i. Bland bagepulver og hvedemel og vend det i dejen sammen med fløden. Kom dejen i en smurt springform på 16 cm i diameter.
- Bag bunden 50-60 min. på nederste ovnribbe ved 175 gr. Bunden skal være gennembagt. Afkøl bunden og skær den igennem til 3 bunde.
- Fersken-fyld: Skær flåede ferskner i tern og kom dem i en skål. Vend citronsaft og sukker i. Lad ferskenternene trække 10 min. Skyl og afdryp hindbærrene.
- Frosting: Pisk smør og flødeost sammen med en håndmikser. Tilsæt flormelis og vanilje og pisk igen kort.
- Læg de tre lagkagebunde sammen med halvdelen af frostingen og 2/3 af ferskentern og hindbær. Sukkerlagen, der er dannet ved fersknerne, dryppes over bundene, efterhånden som de lægges sammen.
- Smør resten af frostingen over kagens top og sider. Pynt med resten af ferskentern og hindbær. Stil kagen tildækket på køl et par timer.
De bedste flødekager til kaffen
-
Tivoli-kager: Sådan laver du den lækre konditorkage
-
Franske fristelser: Sådan laver du mokka eclairs
-
Hjemmelavede medaljer: Sådan laver du dem selv
-
Napoleonskager med jordbær
-
Skønne kartoffelkager med hindbær
-
Nemme flødekager: Sådan laver du selv gåsebryst
-
Nemme walesboller
-
Medaljer med rabarberskum
-
Waleskringle med flødeskum & jordbær