fersken kage

Peach Melba-kage til 10 personer

Kombinationen af ferskner og hindbær er klassisk og smager fantastisk i denne kage pyntet med frosting. Start med at flå frugterne, så du kun bruger det bløde og søde ferskenkød i kagen. Smagen er intens, og du behøver ikke store stykker for at blive mæt og tilfreds.

10 personer

Ingredienser

Bund:

  • 3 æg
  • 250 g sukker
  • 100 g smør
  • 1 tsk. bagepulver
  • 200 g hvedemel
  • 2 spsk. fløde eller mælk

Fersken-fyld:

  • 6 modne, flåede ferskner
  • 4 spsk. citronsaft
  • 4 spsk. sukker
  • 200 g hindbær

Frosting:

  • 200 g blødt smør
  • 300 g naturel flødeost
  • 600 g flormelis
  • 2 tsk. vaniljeekstrakt eller vaniljesukker

Sådan gør du

  1. Bund: Pisk æggene skummende. Pisk sukker i, til det er en luftig masse. Smelt smørret og rør det i. Bland bagepulver og hvedemel og vend det i dejen sammen med fløden. Kom dejen i en smurt springform på 16 cm i diameter.
  2. Bag bunden 50-60 min. på nederste ovnribbe ved 175 gr. Bunden skal være gennembagt. Afkøl bunden og skær den igennem til 3 bunde.
  3. Fersken-fyld: Skær flåede ferskner i tern og kom dem i en skål. Vend citronsaft og sukker i. Lad ferskenternene trække 10 min. Skyl og afdryp hindbærrene.
  4. Frosting: Pisk smør og flødeost sammen med en håndmikser. Tilsæt flormelis og vanilje og pisk igen kort.
  5. Læg de tre lagkagebunde sammen med halvdelen af frostingen og 2/3 af ferskentern og hindbær. Sukkerlagen, der er dannet ved fersknerne, dryppes over bundene, efterhånden som de lægges sammen.
  6. Smør resten af frostingen over kagens top og sider. Pynt med resten af ferskentern og hindbær. Stil kagen tildækket på køl et par timer.