Pebernødder

Pebernødder til din jul

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 1 time
  • Bagetid:
  • 15 min.
  • (ca. 200 stk.)
  • 500 g hvedemel
  • 250 g smør
  • 100 g brun farin
  • 1 tsk hjortetakssalt
  • 1/2 tsk friskkværnet hvid peber
  • 1 tsk stødt muskatnød
  • 2 tsk fintrevet citronskal
  • 75 g mandler (hakkede)
  • 1 dl vand

  1. Smuldr mel og smør, evt. i en foodprocessor, og bland brun farin, krydderier, revet citronskal og mandler i. Saml dejen med vand.
  2. Rul dejen til fingertykke pølser. Del dem i cm-store stykker.
  3. Rul hvert stykke til en kugle. Sæt pebernødderne på bagepapir på en bageplade.
  4. Bag pebernødderne i midten af en 200 grader varm ovn, til de er lysebrune, ca. 15 min. Afkøl pebernødderne på rist.
  5. De afkølede pebernødder opbevares i en lufttæt dåse eller beholder.