Porchetta
5
Ingredienser
- 1 svineslag
- 2 store håndfulde frisk rosmarin
- 2 store håndefulde frisk salvie
- salt
- peber
- olivenolie
- kødsnor
- grøntsagsbouillon efter behov
Sådan laver du porchetta
- Fjern eventuelle ben fra kødet, og skær slaget igennem på tværs - uden at skære det i to dele. Slaget skal ligge foran dig som en åben bog.
- Hak krydderurterne fint, og fyld slaget med dem, salt, peber og olivenolien.
- Slaget rulles sammen, så sværen er yderst, og hele stykket bindes med kødsnor.
- Kom det sammenrullede svineslag i en bradepande med grøntsagsbouillonen, flere krydderurter, og bunker af kærlighed.
- Porchettaen steges i ovnen ved 180 grader i ca. 2 timer.
- Porchetta er lækkert både varmt og koldt. Servér det varmt i skiver på ca. 1 cm tykkelse og koldt helt tyndt, skåret som pålæg.