Postej opskrift

Postej med ristede champignon og sprød skinke

Spis lidt postej med sprød skinke og champignon ovenpå en kvart skive rugbrød. Skinken er god at bruge i stedet for bacon. Den er rig på protein, den bliver sprød som skinke, men indeholder færre kalorier en bacon.

24

Ingredienser

  • 300 g lever (f.eks. kalv el. kylling)
  • 1/4 løg
  • 100 g æble (1 lille)
  • 150 g hakket kalv og svin eller kylling
  • 20 g rugmel
  • 1 æg
  • 1 dl. mælk
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. koriander
  • 1 tsk salt
  • lidt peber
  • 2 foliebakker (20 cm lange)
  • 500 g champignon
  • 20 g flydende oliemagarine
  • 150 g lufttørret skinke
  • lidt salt og peber

Sådan laver du postej

  1. Skær lever i tern og kom det i en røreskål. Riv løg og æble på den grove side af et rivejern. Kom det i skålen sammen med resterende ingredienser.
  2. Blend det hele med en stavblender. Du kan vælge at blende den groft eller helt jævn. Postejfarsen bliver flydende som en kage i konsistens.
  3. Fordel postejen i de to forme eller i 24 muffinsforme. Stil formene nederst i ovnen og bag dem ved 180 grader i 35 min.
  4. Rens champignonerne og del dem. Rist dem på en pande i fedtstof. Læg dem på en tallerken. Rist den lufttørret skinke på en tør pande ca. 1-2 min på hver side.
  5. Servér postejen lun pyntet med champignoner og sprød skinke.