Quinoa-frikadeller med søde kartofler og citronkål
Et lækkert vegetarisk alternativ til frikadellerne.
4 personer
Ingredienser
- Af Pernille Skødt
- 175 g quinoa
- 1 gulerod
- ½-1 løg
- 1 dl persille, plukket
- 2 æg
- 3 spsk boghvedemel eller hvedemel
- 1 tsk salt
- 1 tsk chili, finthakket
- 500 g søde kartofler
- 1 spidskål
- 1 rødløg
- chili eller sort peber
- lidt revet citronskal
- yoghurt eller cremefraiche
Sådan gør du:
- Quinoa-frikadeller: Skyl quinoa i en sigte under koldt vand. Kog det efter anvisningen på emballagen. Hæld evt. overskydende vand fra, og afkøl quinoaen.
- Skræl og riv guleroden på den fine side af rivejernet. Pil og hak løg fint. og hak persillen.
- Rør den kogte quinoa med æg, mel, salt og chili. Tilsæt revet gulerod, løg og persille, og bland det godt.
- Form farsen til ca. 14 quinoa-frikadeller, og steg dem 4-5 minutter på hver side på en pande med olivenolie.
- Tilbehør: Skræl de søde kartofler, og skær dem i stave. Pandesteg dem gyldne og let møre, og krydr med salt og peber.
- Skær spidskål i grove stykker, og pil og skær løg i tynde både. Steg løget let mørt.
- Tilsæt spidskål, og steg også det let mørt. Krydr med salt, chili eller peber og revet citronskal.
- Server quinoa-frikadellerne med stegte søde kartofler, citronkål og yoghurt eller cremefraiche.