Opskrift på quinoa-frikadeller med søde kartofler og citronkål

Quinoa-frikadeller med søde kartofler og citronkål

Et lækkert vegetarisk alternativ til frikadellerne.

4 personer

Ingredienser

  • Af Pernille Skødt
  • 175 g quinoa
  • 1 gulerod
  • ½-1 løg
  • 1 dl persille, plukket
  • 2 æg
  • 3 spsk boghvedemel eller hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk chili, finthakket
  • 500 g søde kartofler
  • 1 spidskål
  • 1 rødløg
  • chili eller sort peber
  • lidt revet citronskal
  • yoghurt eller ­cremefraiche

Sådan gør du:

  1. Quinoa-frikadeller: Skyl quinoa i en sigte under koldt vand. Kog det efter anvisningen på emballagen. Hæld evt. overskydende vand fra, og afkøl quinoaen.
  2. Skræl og riv guleroden på den fine side af rivejernet. Pil og hak løg fint. og hak persillen.
  3. Rør den kogte quinoa med æg, mel, salt og chili. Tilsæt revet gulerod, løg og persille, og bland det godt.
  4. Form farsen til ca. 14 quinoa-frikadeller, og steg dem 4-5 minutter på hver side på en pande med olivenolie.
  5. Tilbehør: Skræl de søde kartofler, og skær dem i stave. Pandesteg dem gyldne og let møre, og krydr med salt og peber.
  6. Skær spidskål i grove stykker, og pil og skær løg i tynde både. Steg løget let mørt.
  7. Tilsæt spidskål, og steg også det let mørt. Krydr med salt, chili eller peber og revet citronskal.
  8. Server quinoa-frikadellerne med stegte søde kartofler, citronkål og yoghurt eller ­cremefraiche.