frikadeller

Quinoafrikadeller

Lækre firkadeller. Opskriften er fra bloggen Green Kitchen Stories.

12 stk. quinoafrikadeller

Quinoafrikadeller

  • 200 g hvid quinoa
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 1 stor håndfuld ramsløg, hakket groft
  • 4 æg
  • 200 g feta, smuldret
  • 80 g havregryn
  • havsalt og friskkværnet
  • sort peber
  • 2 spsk ghee,
  • kokosolie eller
  • olivenolie til
  • stegning

Sådan laver du quinoafrikadeller

  1. Hæld quinoaen i 5 dl letsaltet vand i en mellemstor gryde.
  2. Bring vandet i kog, skru ned for varmen og lad quinoaen simre i ca. 15 minutter. Hæld det overskydende vand fra og lad quinoaen køle af. Kom blomkålen i en foodprocessor og hak den, til den ligner løse ris.
  3. Hæld den i en skål sammen med quinoaen og de øvrige ingredienser.
  4. Rør massen godt sammen og lad den trække i køleskabet i 30 minutter. Form massen til 12 frikadeller med fingrene. Varm ghee eller olie op på en stor stegepande ved middelhøj varme.
  5. Steg 4 frikadeller ad gangen i 3-4 minutter, eller til de er gyldenbrune på undersiden. Vend dem forsigtigt og steg dem yderligere 2-3 minutter på den anden side. Gentag processen med de resterende frikadeller.
  6. Læg de færdigstegte frikadeller på køkkenrulle, så det overskydende fedt suges op.
  7. Server frikadellerne kolde eller varme. Hvis du ikke kan få ramsløg, kan du bruge frisk spinat og tilføje 2 fed knust hvidløg.