salat

Quinoasalat med grønsagschorizo

Lækker Quinoasalat med grønsagschorizo

4

Ingredienser

  • GRØNSAGSCHORIZOER:
  • 100 g soltørrede tomater, skyllede
  • 125 g cashewnødder, ristede
  • ½ rødløg, hakket groft
  • ½ rød chili, hakket fint
  • 6 tørrede abrikoser, hakket groft
  • 2 kviste oregano, hak kun bladene
  • 200 g rismel
  • 1 spsk xantangummi
  • 1 spsk hørfrø, stødte
  • ½ dl ekstra jomfruolivenolie
  • 1 l grønsagsbouillon
  • 1 spsk olivenolie, til stegning
  • Quinoasalat:
  • 200 g sort quinoa
  • 15 tomater, halverede
  • 2 røde æbler, skåret i tern
  • ½, skåret i skiver
  • 350 g kogte butterbeans
  • Dressing:
  • 3/4 dl olivenolie
  • saft og reven skal af ½ økologisk citron
  • 3 spsk stærk sennep
  • havsalt, oreganokviste til pynt

Sådan gør du:

  1. Hak soltørrede tomater, cashewnedder, løg, chili, abrikoser, oregano, rismel, xantangummi og hørfrø i en blender.
  2. Tilsæt olivenolie og vand og blend til massen er jævn. Del massen i 5 lige store portioner. Rul hver portion til en aflang form og læg dem hver for sig på et stykke ostelærred.
  3. Rul det sammen om massen og bind med køkkensnor i begge ender.
  4. Bring bouillon i kog, og lad chorizoerne koge i 45 minutter. Pak dem forsigtigt ud af ostelærredet og steg dem brune på en pande.
  5. Kog quinoa og salt i 15-20 minutter. Hæld vandet fra og lad det køle af.
  6. Gør de andre ingredienser til salaten klar og skær de stegte chorizoer i skiver.
  7. Kom det hele i en stor skål. Pisk dressingen sammen og hæld den over.