Quinoasalat med grønsagschorizo
Lækker Quinoasalat med grønsagschorizo
4
Ingredienser
- GRØNSAGSCHORIZOER:
- 100 g soltørrede tomater, skyllede
- 125 g cashewnødder, ristede
- ½ rødløg, hakket groft
- ½ rød chili, hakket fint
- 6 tørrede abrikoser, hakket groft
- 2 kviste oregano, hak kun bladene
- 200 g rismel
- 1 spsk xantangummi
- 1 spsk hørfrø, stødte
- ½ dl ekstra jomfruolivenolie
- 1 l grønsagsbouillon
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- Quinoasalat:
- 200 g sort quinoa
- 15 tomater, halverede
- 2 røde æbler, skåret i tern
- ½, skåret i skiver
- 350 g kogte butterbeans
- Dressing:
- 3/4 dl olivenolie
- saft og reven skal af ½ økologisk citron
- 3 spsk stærk sennep
- havsalt, oreganokviste til pynt
Sådan gør du:
- Hak soltørrede tomater, cashewnedder, løg, chili, abrikoser, oregano, rismel, xantangummi og hørfrø i en blender.
- Tilsæt olivenolie og vand og blend til massen er jævn. Del massen i 5 lige store portioner. Rul hver portion til en aflang form og læg dem hver for sig på et stykke ostelærred.
- Rul det sammen om massen og bind med køkkensnor i begge ender.
- Bring bouillon i kog, og lad chorizoerne koge i 45 minutter. Pak dem forsigtigt ud af ostelærredet og steg dem brune på en pande.
- Kog quinoa og salt i 15-20 minutter. Hæld vandet fra og lad det køle af.
- Gør de andre ingredienser til salaten klar og skær de stegte chorizoer i skiver.
- Kom det hele i en stor skål. Pisk dressingen sammen og hæld den over.