Rabarbersorbet med ingefær

Rabarbersorbet med ingefær

Ingefær går godt sammenmed den syrlige rabarber.Bryder du dig ikke om denkrydrede ingefærsmag,kan du erstatte ingefærmed en vaniljestang.

4 personer

Ingredienser

  • 1 kg rensede rabarberstilke i mindre stykker
  • 5 dl vand
  • 4 tynde skiver frisk ingefær
  • ca. 225 g sukker
  • evt. 1 past. æggehvide
  • Pynt:
  • hakket chokolade

  1. Kog rabarberstilkene med vand og ingefær i ca. 10 min. Si saften fra, der skulle blive 6- 7 dl. Smag saften til med sukker.
  2. Hæld den søde saft i en passende plastboks, og frys den. Rør den igennem med ½-1 times mellemrum. Regn med ca. 5 timers frysetid.
  3. Vil du have en luftigere sorbet, vender du en pisket æggehvide i isen og fryser den endnu 15-20 min. inden serveringen. Drys evt. hakket chokolade over hver enkelt servering.