Ribbensteg med varme krydderier og bagte urter
5
Ingredienser
- 1,2 kg ribbensteg
- 1½ tsk salt
- ¼ tsk chili, tørret knust
- evt ¼ tsk lakridsrod – groft knust
- 6 stk hel nellike, groft knust
- 4 stk sorte peberkorn, groft knuste
- 6-7 stk kardemomme kapsler, groft knust
- 3-4 laurbærblade
- 4 gulerødder
- ½ selleri
- 1 pastinak
- 1 fennikel
- salt og peber
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 3 spsk olivenolie
- 1 spsk hakket persille
- 1 spsk hakket mynte
- ½ tsk revet citronskal.
- Tilbehør: Kogte kartofler.
Sådan gør du
- Bland krydderier med salt i en skål. Gnid det efterfølgende ind i sværen på ribbensstegen, og kom laurbærblade ned mellem sværene.
- Læg ribbensstegen på en rist i en bradepande og hæld vand i bunden af bradepanden. Sæt stegen i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader og steg ribbensstegen i 1½ time, indtil den er gennemstegt og sværen er sprød.
- Snit gulerod, selleri, pastinak og fennikel i grove stykker og kom dem i et ovnfast fad. Krydr med salt, peber, hvidløg og olivenolie. Når der er 45 min. tilbage af stegetiden for ribbenstegen, sættes urterne i ovnen og bages møre.
- Lad stegen hvile 10-15 min., før den skæres i skiver. Drys de bagte urter med en blanding af persille, mynte, citronskal og krydr med salt og peber.
- Servér skiver af ribbensteg med bagte urter og kartofler til.
- TIP: Du kan lave en skysovs ved at sigte skyen fra ribbenstegen og hælde det i en gryde. Fjern fedtet fra overfladen med en ske og kassér det. Tilsæt skyen en smule rødvin og lidt frisk timian, og kog skyen, indtil den opnår en god, kraftig smag. Jævn evt. skysovsen, og krydr med peber og evt. lidt ekstra rødvin.