Risalamande

Klassisk risalamande

Klassisk juledessert med kirsebærsovs.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 35 min.
  • Kogetid: ca. 50 min.
  • 1 dl grødris
  • 1 dl vand
  • 5 dl sødmælk
  • 1 stang vanilje
  • 2-3 spsk. sukker
  • 75 g mandler
  • 3 dl piskefløde
  • Kirsebærsovs:
  • 1 glas dessertkirsebær (ca. 400 g)
  • 1½ spsk. majsstivelse
  • 1 dl vand

  1. Kog risene i et par min. i vandet. Tilsæt mælk og flækket, udskrabet vaniljestang (gem kornene). Lad det koge ved svag varme i ca. 50 min. under låg. Rør nogle gange undervejs, så grøden ikke brænder på.
  2. Tag vaniljestangen op, og rør sukkeret i grøden. Afkøl grøden.
  3. Skold, smut og hak mandlerne (gem 1 hel mandel). Rør hakkede mandler og vaniljekorn i grøden.
  4. Pisk fløden til skum, og vend det i risalamanden i en skål. Stil den tildækket i køleskabet til den skal serveres.
  5. Kirsebærsovs:Varm kirsebær og lage op i en gryde. Rør majsstivelsen ud i koldt vand, og rør det i. Kog sovsen kort igennem, og afkøl den. Servér risalamanden med kirsebærsovsen.