Risotto med ærter, timian & pancetta
Skøn risotto med pancetta, ærter & porrer.
Risotto til 4 personer
Total:35 minutter
Ingredienser
- 1 hakket løg
- 3 fed fint-hakkede hvidløg
- 25 g smør
- 2 spsk olivenolie
- 350 g risottoris
- ca. 1,2 liter kogende hønsebouillon
- 125 g fine frosne, optøede ærter
- 1-2 snittede porrer eller 2 bdt. snittede forårsløg
- frisk timian
- salt, friskkværnet peber
- Servering:
- 35 g høvlet parmesanost
- 8 tynde skiver ristet pancetta
Sådan laver du risotto
- Sauter løg og hvidløg i en stor sauterepande i smør og olie, til løgene er bløde. Kom risene i, og rør omhyggeligt, så alle korn fedtes godt ind.
- Spæd med den varme bouillon lidt efter lidt, og lad bouillonen koge med frisk timian.
- Lad risottoen snurre yderligere nogle minutter, og smag til med salt og rundhåndet med friskkværnet peber.
- Server risottoen i varme tallerkener med ost og pancetta på toppen.