risotto med rejer og asparges

Risotto med asparges og rejer

Lækker forårsopskrift

4

Ingredienser

  • 1 hakket løg
  • 2 spsk rapsolie
  • 350 g risottoris,
  • f.eks. aborioris
  • 1,2-1,5 liter kogende grønsags-
  • eller hønsebouillon
  • lidt reven lime- eller
  • citroskal (økologisk)
  • 1 bdt. snittede forårsløg
  • 1 bdt. snittede grønne
  • asparges
  • 125 g ærter
  • 250 g store rejer
  • salt og groftkværnet peber

Sådan gør du:

  1. Sauter løget i en stor pande i olien, til det er blødt. Kom risene i og rør omhyggeligt, så alle riskorn fedtes godt ind. Tilsæt den kogende bouillon lidt efter lidt og lad bouillonen koge ind mellem hver tilsætning. Fortsæt kogningen ved at spæde med yderligere bouillon, til risene er møre det tager ca. 20 minutter. Vend citrusskal, forårsløg, asparges, ærter og rejer i og lad risottoen snurre yderligere nogle minutter. Smag til med salt og vær rundhåndet med friskkværnet peber. Server omgående.
  2. ENERGI PR. PERSON: 490 kcal, fedt 18%,