Rødbede-risotto med ricotta-creme
Et stenkast fra Kongens Have finder du il Senso. Træd de få trin ned af trappen til det dunkle kælderlokale og indånd atmosfæren af Italien. Her får du en af deres bedste opskrifter på risotto:
Rødbede-risotto med ricotta-creme til 4 personer
Ingredienser
- Risotto
- 2 hele rødbeder
- 1 skalotteløg, finhakket
- 1-2 fed hvidløg, finhakket
- 200 g risottoris
- 1/2 glas tør hvidvin
- 6-8 dl grøntsagsfond
- et par klatter usaltet smør
- salt og peber
- revet parmesan.
- Ricotta-creme:
- 1 lime, du skal både bruge saften og skallen
- 250 g ricotta
- 1/2 rød chilli, fri for kerner og hakket fint
- 1 bundt frisk oregano, finthakket
- ½ fed finhakket hvidløg
- salt.
Sådan laver du rødbede-risotto med ricotta-creme
- Creme:
- Hak limeskallen fint. Vend alle ingredienserne sammen og stil dem på køl indtil servering
- Risotto:
- Skær rødbederne i tern og bag dem på lav varme i ovnen med lidt olivenolie og salt i 15-20 min. til den er al dente.
- Opvarm smør og olie i en gryde. Tilsæt løg og hvidløg og svits dem bløde. Tilsæt herefter risene og steg dem gyldne. Husk at røre omhyggeligt, da risene hurtig brænder fast. Kom vinen i og lad den koge ind. Tilsæt fond, men kun lidt ad gangen. Lad risene absorbere fonden, før der tilsættes mere. Dette gøres til risene er blevet al dente. Rør til sidst den bagte rødbede, lidt smør og revet parmesan i. Smag til med salt og peber.
- Servér retten med ricotta-creme, et stænk jomfruolivenolie, frisk oregano og friskkværnet sort peber.