Opskrift på hjemmelavet rødkål med balsamico

Hjemmelavet rødkål med balsamico

Jeg bruger altid andefedt, fordi det giver rødkålen en dejlig dyb smag og en flot glans.

Til seks personer:

1 rødkål, uden stok og skåret tyndt

4 spsk andefedt (alternativt smør)

1 helt løg

4 dl rødvin

100 g brun farin

1 kanelstang

10 hele nelliker

5 kapsler kardemomme

4 spsk ribsgelé

1 dl eddike balsamico

salt og friskkværnet peber.

Svits rødkålen i andefedtet ved mellemvarme, til den skinner – den må ikke brune. Tilsæt resten af ingredienserne og krydr med salt og peber. Læg låg på, og lad det simre 2 timer.

Tag løget op, og krydr igen med salt og friskkværnet peber. Smag også, om der skal lidt ekstra balsamico i.

Tip:

Jeg bruger altid andefedt, fordi det giver rødkålen en dejlig dyb smag og en flot glans.