Rødspætter eller skrubber med appelsin og porrer

Rødspætter eller skrubber med appelsin og porrer

(2 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 25 min.
  • Koge/stegetid: 25 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 2 rødspætter eller 2-4 små skrubber
  • salt og peber
  • 2-3 porrer (fintsnittet)
  • 1-2 fed hvidløg (finthakket)
  • 15 g smør eller 1 spsk olie
  • 1-2 usprøjtede appelsiner
  • 8-10 sorte oliven
  • 2 spsk hakket persille
  • Tilbehør:
  • kogte kartofler

  1. Rens fiskene, dup dem tørre og krydr dem med salt og peber.
  2. Steg porrer og hvidløgbløde og blanke i en sauterpande eller bredbundet gryde med smør eller olie. Tilsætfintrevet appelsinskal, appelsinsaft og sorteoliven. Giv det et opkog og skru ned for varmen.
  3. Læg fisken i panden/gryden og lad den simre ganske svagt under låg 12-15 min.
  4. Anret fisken på 2 varme tallerkner og kog „sovsen“igennem med persille.Hæld det omkringfiskene og giv kartofler til.