Rødspætter eller skrubber med appelsin og porrer
(2 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 25 min.
- Koge/stegetid: 25 min.
- Ikke fryse-egnet
- Ingredienser:
- 2 rødspætter eller 2-4 små skrubber
- salt og peber
- 2-3 porrer (fintsnittet)
- 1-2 fed hvidløg (finthakket)
- 15 g smør eller 1 spsk olie
- 1-2 usprøjtede appelsiner
- 8-10 sorte oliven
- 2 spsk hakket persille
- Tilbehør:
- kogte kartofler
- Rens fiskene, dup dem tørre og krydr dem med salt og peber.
- Steg porrer og hvidløgbløde og blanke i en sauterpande eller bredbundet gryde med smør eller olie. Tilsætfintrevet appelsinskal, appelsinsaft og sorteoliven. Giv det et opkog og skru ned for varmen.
- Læg fisken i panden/gryden og lad den simre ganske svagt under låg 12-15 min.
- Anret fisken på 2 varme tallerkner og kog „sovsen“igennem med persille.Hæld det omkringfiskene og giv kartofler til.