Rugkiks med kommen
20
Ingredienser
- 175 g groft rugmel
- 100 g rugsigtemel
- 1 tsk. bagepulver
- 3 spsk. melis
- 1½ tsk fint salt
- 50 g smør
- 1 dl mælk
- 1 spsk kommen
Sådan laver du rugkiks
- 1. Bland de tørre dele – mel, bagepulver, melis og salt – og ælt det godt sammen med smørret og mælken. Arbejd til sidst en spsk. kommen ind i dejen – gerne mere, hvis man kan lide det.
- 2. Rul dejen tyndt ud på et let melet bord, evt. mellem to stykker bagepapir, og skær den i små aflange firkanter. Prik dem med en gaffel.
- 3. Bag dem på en smurt plade ved god varme på 225 grader i ca. 5 min, indtil de er sprøde og let gyldne. Lad dem køle af på en bagerist, før du lægger dem i en lufttæt beholder.