Sådan bruger du dine brødrester: 5 opskrifter fra Lagkagehuset

Sådan bruger du dine brødrester: 5 opskrifter fra Lagkagehuset

Der er bestemt ingen grund til at smide dine gamle brødrester ud - se med her, når Thomas Steinmann fra Lagkagehuset giver dig 5 gode bud på, hvad du kan bruge gammelt brød til.

Der er næppe noget så skønt som friskbagt brød. Men de fleste af os oplever, at resten af brødet ligger og bliver tørt og enten ender hos ænderne eller i skraldespanden. I samarbejde med Lagkagehuset får du her 5 gode bud på, hvordan gammelt brød helt enkelt kan genopstå i alverdens skønne og søde sammenhænge.

Du kan sagtens bruge dine brødrester til andet end rasp – se bare her:

Brug dine brødrester til:

Rugbrødslagkage: En genial måde at få brugt dit daggamle rugbrød. Se opskriften her: 

Mindre madspild: Rugbrødslagkage

Rugbrødsgranola med kokosflager, græskarkerner og citrontimian: Brug det rugbrød, der er blevet lidt for tørt, til at lave denne skønne granola. Se opskriften her:

Mindre madspild: Rugbrødsgranola med kokosflager, græskarkerner og citrontimian

Arme riddere med vaniljeis og friske bær: Noget af det lækreste, der kan komme ud af overskudsbrød. Se opskriften her:

Mindre madspild: Arme riddere med vaniljeis og friske bær

Bread pudding med ribs, marmelade og flødeskum: På ganske kort tid bliver tørt brød til en vidunderlig dessert. Se opskriften her:

Mindre madspild: Bread pudding med ribs, marmelade og flødeskum

Øllebrød med flødeskum og friske bær: Den klassiske version med flødeskum og masser af bær. Se opskriften her:

Mindre madspild: Øllebrød med flødeskum og friske bær

Bagom opskrifterne med brødrester

Alle opskrifterne er udviklet af bager Thomas Steinmann fra Lagkagehusets Innovationsbageri i Hørsholm, hvor også kokken Jesper Kirketerp og konditor Palle Wiby Sørensen huserer.

kokkene-bag-opskrifterne.jpg

Her eksperimenterer de med nye tiltag til Lagkagehusets sortiment af brød, kager, salater, sandwich og grød.

Lagkagehuset har mere end 300 bagere og konditorer over hele landet, der sørger for friskbagt brød og kager i de knap 100 bagerier og butikker i Danmark.