Mindre madspild: Rugbrødslagkage
Rugbrødslagkagen er en klassiker på det sønderjyske kagebord – og så er det en genial måde at få brugt dit daggamle rugbrød og samtidig få stillet den søde sult.
1 lagkage
Total:1 time
Ingredienser
- 6 æg
- 200 g brun farin
- 2 spsk kakaopulver
- 1 1/2 tsk bagepulver
- 100 g rugbrød, revet
- 0,5 liter fløde
- en god solbærmarmelade
- smør til formen
Sådan laver du rugbrødslagkage
- Varm ovnen til 175 grader.
- Pisk æg og farin i en skål for sig. Sigt kakaopulver og bagepulver, og vend det med revet rugbrød. Bland nu tørmassen sammen med æggemassen, og kom det i en smurt form på ca. 22-25 cm.
- Bag i ca. 30 minutter. Prik i dejen for at se, om den er færdig, ellers giv den 5-10 minutter mere i ovnen. Lad den afkøle lidt, og skær den tværs igennem.
- Når bundene er kølet ned, piskes fløden let. Saml lagkagen med et lag af solbærsyltetøj og letpisket fløde i midten og et lag flødeskum på toppen. Sigt evt. lidt kakao over.