Sådan laver du Boeuf Bourguignon
Her er en af Frankrigs største klassikere: smørmørt kød og masser af smag. Jeg har valgt at marinere kødet natten over, men du kan sagtens tilberede retten uden marinering. Her får du en en god guide til selv at lave Boeuf Bourguignon derhjemme i 4 nemme trin. Se her, hvordan du gør:
Lækker simremad til 4 personer
Total:2 timer 30 minutter
Ingredienser
- Arbejdstid: 1½ time
- Koge/stegetid: 2½ time
- Fryseegnet
- Dag 1:
- 1 kg skært oksekød (f.eks. tykkam eller inderlår)
- salt og peber
- 1 løg
- 1 gulerod
- 2 stilke bladselleri
- 6 fed hvidløg
- 1 flaske rødvin (helst Bourgogne eller Pinot Noir)
- 3 persillestilke
- 3 kviste timian
- 3 laurbærblade
- Dag 2:
- 1-2 spsk. majsstivelse
- 100 g bacon
- 2 spsk. olivenolie
- 50 g smør
- 250 g perleløg
- 250 g markchampignoner
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 2-3 tsk. citronsaft
- salt og peber
- Tilbehør:
- franske flutes eller kartoffelmos
Sådan laver du Boeuf Bourguignon
- 1. Skær kødet i store terninger (3 x 3 cm), læg dem i et dybt fad, og vend dem med salt og peber. Rens løg, gulerod, bladselleri og hvidløg. Skær dem i mindre stykker, og drys dem over kødet. Tilsæt vin, persille, timian og laurbærblade, og vend det hele godt sammen. Dæk med film, og sæt det i køleskabet natten over.
- 2. Tag kødstykkerne op af marinaden. Hæld marinade med urter og krydderier i en gryde, og giv det et opkog. Fjern skum, skru ned til middelvarme, og lad det simre i ca. 20 min. Si fonden, og jævn den med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand.
- 3. Skær bacon i ca. 1½ cm tykke strimler. Varm en stegegryde med lidt olie, og smør og steg baconstykkerne gyldne og sprøde. Læg dem til afdrypning på køkkenrulle. Brun kødet i gryden ad et par omgange, og læg det på et fad.
- 4. Pil perleløgene, og rens champignonerne. Skyl, og hak persillen. Brun løg og champignoner i gryden i 4-5 min., og tag dem op. Hæld bacon, kød og sovs i gryden. Læg låg på, og sæt gryden i ovnen ved 150 grader i ca. 2 timer – eller til kødet er meget mørt. Vend perleløg og champignoner i retten, og varm den igennem. Smag til med citronsaft, salt og peber. Drys med persille, og servér med flutes eller kartoffelmos.
- Tip:
- Uden marinering: Sautér grønsager og krydderier i olie, tilsæt vin, kog, og jævn som beskrevet i punkt 2. Fortsæt som fra punkt 3.