Sådan laver du indisk aubergine med tomat

Sådan laver du indisk aubergine med tomat

Få lidt indisk stemning ind i hverdagen med indisk aubergine med tomat.

2

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • olivenolie
  • salt og peber
  • 1 spsk revet ingefær
  • 1 spsk garam masala
  • 1 tsk tørret eller frisk
  • chili
  • 2 fed hvidløg
  • Dressing:
  • 1 dl yoghurt
  • ½ bundt koriander
  • Tomatsovs:
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • olivenolie
  • krydderier (rosmarin, oregano eller timian)
  • 1 spsk mørk
  • balsamicoeddike
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 spsk ketchup eller 1 tsk sukker
  • salt og peber

Sådan laver du indisk aubergine med tomat

  1. Indisk aubergine:
  2. Skær auberginen i skiver på langs i ½ cm tykkelse. Drys salt på, og lad dem stå i et dørslag. Hak hvidløget, og riv ingefæren.
  3. Varm olien i en gryde, og steg garam masala, ingefær, tørret chili og hvidløg af. Når det begynder at dufte, kommes tomatsovsen over og varmes op sammen med krydderiblandingen.
  4. Grill auberginerne på en pande. Anret dem i et fad, hæld sovsen over, og lun det 3 min i ovnen.
  5. Servér med kold yoghurt og koriander.
  6. Tomatsovs:
  7. Hak løget og hvidløget. Varm olien op i en gryde, kom løget i, og steg det, til det bliver blankt. Kom hvidløget og krydderurterne i, og steg dem med ganske kort. Tilsæt balsamico, og åbn dåsen med tomat.
  8. Tilsæt de flåede tomater og kom salt, peber og ketchup i.
  9. Lad det småsimre i et kvarter, og smag til. Prøv at give tomatsovsen en tur med stavblenderen, og få en ekstra lækker, cremet konsistens.