Sådan laver du indisk aubergine med tomat
Få lidt indisk stemning ind i hverdagen med indisk aubergine med tomat.
2
Ingredienser
- 1 aubergine
- olivenolie
- salt og peber
- 1 spsk revet ingefær
- 1 spsk garam masala
- 1 tsk tørret eller frisk
- chili
- 2 fed hvidløg
- Dressing:
- 1 dl yoghurt
- ½ bundt koriander
- Tomatsovs:
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- olivenolie
- krydderier (rosmarin, oregano eller timian)
- 1 spsk mørk
- balsamicoeddike
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 spsk ketchup eller 1 tsk sukker
- salt og peber
Sådan laver du indisk aubergine med tomat
- Indisk aubergine:
- Skær auberginen i skiver på langs i ½ cm tykkelse. Drys salt på, og lad dem stå i et dørslag. Hak hvidløget, og riv ingefæren.
- Varm olien i en gryde, og steg garam masala, ingefær, tørret chili og hvidløg af. Når det begynder at dufte, kommes tomatsovsen over og varmes op sammen med krydderiblandingen.
- Grill auberginerne på en pande. Anret dem i et fad, hæld sovsen over, og lun det 3 min i ovnen.
- Servér med kold yoghurt og koriander.
- Tomatsovs:
- Hak løget og hvidløget. Varm olien op i en gryde, kom løget i, og steg det, til det bliver blankt. Kom hvidløget og krydderurterne i, og steg dem med ganske kort. Tilsæt balsamico, og åbn dåsen med tomat.
- Tilsæt de flåede tomater og kom salt, peber og ketchup i.
- Lad det småsimre i et kvarter, og smag til. Prøv at give tomatsovsen en tur med stavblenderen, og få en ekstra lækker, cremet konsistens.