morgenmadspizza opskrift

Morgenmadspizza: Lav en perfekt pizza med bacon og æg

Alle elsker pizza. Så hvorfor ikke bage den sprøde, italienske klassiker til morgenmad? Det er nemt, sundt - og smager skønt. Se opskriften her.

4 personer

Ingredienser

Grunddej til pizza:

  • 25 g gær
  • 2½ dl lunkent vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 250 g tipo mel
  • 250 g fuldkornshvedemel

Morgenmadspizza:

  • 4 spsk. olivenolie
  • 4 spsk. tomatsauce (fra f.eks. Urtekram)
  • 4 skiver god bacon
  • 4 æg
  • 100 g babyspinat

Sådan gør du

  1. Opløs gær i lunkent vand med salt og sukker. Ælt de to slags mel i dejen, og ælt til dejen er glat og smidig.
  2. Form dejen til en kugle, og skær et kryds på midten. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i et par timer et lunt sted.
  3. Tænd ovnen på 250 gr. Rul pizzadejen tyndt ud i fire cirkler, eller hvad man har lyst til, på et melstrøget bord.
  4. Beklæd to bageplader med bagepapir. Løft pizzabundene over på bagepladerne. Pensl bunden med olivenolie. Dæk bunden med pizzasauce. Slå et æg ud på hver pizza.
  5. Læg en skive bacon, og placer en håndfuld spinat. Bag morgenmadspizzaerne på midterste ovnribbe i 25-30 min., til ægget har sat sig, og bacon er gennemstegt.