Sådan laver du rød karrysuppe med kylling

Sådan laver du rød karrysuppe med kylling

2

Ingredienser

  • 1 spsk rød koncentreret curry
  • 5 kaffir-limeblade (frosne eller
  • tørrede)
  • 1 dåse kokosmælk
  • 4 dl kyllingbouillon eller vand
  • 1 bundt frisk koriander
  • 1 spsk fiskesovs
  • ½ spsk sukker
  • 1 lime
  • 1 kyllingebryst eller -rester
  • 1 løg
  • 1 gulerod
  • ¼ kålhoved snittet i strimler
  • 1 dåse bambusskud
  • olie (jordnøddeolie)

Sådan laver du rød karrysuppe med kylling

  1. Varm en stor gryde op. Kom lidt olie i bunden. Tilsæt den røde karrypasta, kaffirlimebladene og 1 spsk af kokosmælken, og rør den røde karry ud i dette.
  2. Efter 1 minut tilsættes resten af kokosmælken, bouillonen og halvdelen af korianderen med stilke. Lad det småsimre. Bland fiskesovs, sukker og limesaft fra en halv lime. Skær kyllingen ud i tynde skiver, og på et andet bræt snittes løg i både, gulerødder i skrå skiver samt kål i strimler. Hæld vandet fra bambusskuddene. Varm en ny wok op, og kom olie ved. Kom løgene i. Efter 30 sekunder kommes kyllingen i. Når overfladen har taget farve, tilsættes gule-rødder og bambusskud samt fiskesovs, sukker og limeblandingen. Efter 2 minutter tages wokken af varmen, og kålen vendes i.
  3. Hæld den kogende røde kokossuppe i, og smag til med soja, lime, fiskesovs og sukker. Hæld i en skål, og server med frisk koriander på.
PRØV OGSÅ: Karrysuppe med kylling