Sådan laver du rød karrysuppe med kylling
2
Ingredienser
- 1 spsk rød koncentreret curry
- 5 kaffir-limeblade (frosne eller
- tørrede)
- 1 dåse kokosmælk
- 4 dl kyllingbouillon eller vand
- 1 bundt frisk koriander
- 1 spsk fiskesovs
- ½ spsk sukker
- 1 lime
- 1 kyllingebryst eller -rester
- 1 løg
- 1 gulerod
- ¼ kålhoved snittet i strimler
- 1 dåse bambusskud
- olie (jordnøddeolie)
Sådan laver du rød karrysuppe med kylling
- Varm en stor gryde op. Kom lidt olie i bunden. Tilsæt den røde karrypasta, kaffirlimebladene og 1 spsk af kokosmælken, og rør den røde karry ud i dette.
- Efter 1 minut tilsættes resten af kokosmælken, bouillonen og halvdelen af korianderen med stilke. Lad det småsimre. Bland fiskesovs, sukker og limesaft fra en halv lime. Skær kyllingen ud i tynde skiver, og på et andet bræt snittes løg i både, gulerødder i skrå skiver samt kål i strimler. Hæld vandet fra bambusskuddene. Varm en ny wok op, og kom olie ved. Kom løgene i. Efter 30 sekunder kommes kyllingen i. Når overfladen har taget farve, tilsættes gule-rødder og bambusskud samt fiskesovs, sukker og limeblandingen. Efter 2 minutter tages wokken af varmen, og kålen vendes i.
- Hæld den kogende røde kokossuppe i, og smag til med soja, lime, fiskesovs og sukker. Hæld i en skål, og server med frisk koriander på.
PRØV OGSÅ: Karrysuppe med kylling