Sådan laver du spidskålssalat med rygeost og jomfruhummer

Sådan laver du spidskålssalat med rygeost og jomfruhummer

Nye sprøde spidskål er en forårsbebuder, der bliver luksuriøst sammen med jomfruhummerhaler.

6-8 (tapas-portioner)

Ingredienser

  • ¼ spidskål
  • ½ fennikel
  • 1 skalotteløg
  • ½ citron
  • ½ bundt kørvel
  • 3 spsk olivenolie
  • 75-100 g rygeost
  • 16 jomfruhummerhaler
  • olivenolie og lidt smør til stegning.

Sådan laver du spidskålssalat med rygeost og jomfruhummer

  1. Skær spidskål og fennikel i tynde strimler f.eks. på en mandolin. Pil og hak skalotteløg fint. Riv skallen af citronen, og pres saften.
  2. Hak kørvelen groft, og bland spidskål og fennikel sammen med citronsaft, citronskal, olivenolie, skalotteløg og kørvel, og krydr med salt, og friskkværnet peber. Vend små stykker rygeost i salaten. Pil jomfruhummerne ud af skallerne, og giv dem et rids på oversiden, og fjern den sorte streng og kassér den.
  3. Steg jomfruhummerhalerne på en pande med lidt olivenolie og smør 2-3 min på hver side, og krydr med salt og peber. Halvér de stegte jomfruhummerhaler på langs.
  4. Servér salaten i små skåle, og kom jomfruhummere og lidt ekstra plukket kørvel på.
  5. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter