Sådan laver du spidskålssalat med rygeost og jomfruhummer
Nye sprøde spidskål er en forårsbebuder, der bliver luksuriøst sammen med jomfruhummerhaler.
6-8 (tapas-portioner)
Ingredienser
- ¼ spidskål
- ½ fennikel
- 1 skalotteløg
- ½ citron
- ½ bundt kørvel
- 3 spsk olivenolie
- 75-100 g rygeost
- 16 jomfruhummerhaler
- olivenolie og lidt smør til stegning.
Sådan laver du spidskålssalat med rygeost og jomfruhummer
- Skær spidskål og fennikel i tynde strimler f.eks. på en mandolin. Pil og hak skalotteløg fint. Riv skallen af citronen, og pres saften.
- Hak kørvelen groft, og bland spidskål og fennikel sammen med citronsaft, citronskal, olivenolie, skalotteløg og kørvel, og krydr med salt, og friskkværnet peber. Vend små stykker rygeost i salaten. Pil jomfruhummerne ud af skallerne, og giv dem et rids på oversiden, og fjern den sorte streng og kassér den.
- Steg jomfruhummerhalerne på en pande med lidt olivenolie og smør 2-3 min på hver side, og krydr med salt og peber. Halvér de stegte jomfruhummerhaler på langs.
- Servér salaten i små skåle, og kom jomfruhummere og lidt ekstra plukket kørvel på.
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter