Julemaden kan også være sund og frisk.

Salat med hvidkål, appelsin, fennikel og vanilje

Vanilje, appelsin og fennikel hæver hvidkålen op til nye smagsmæssige højder.

4 personer

Ingredienser

  • 40 g pinjekerner
  • 400 g hvidkål
  • 5 appelsiner
  • 2 tsk fennikelfrø
  • 1 tsk vaniljepulver

Sådan gør du

  1. Rist pinjekernerne på en tør pande, til de er let gyldne. Ryst ­panden undervejs, så de får varme på alle sider. Hæld dem over på en tallerken, og lad dem køle af.
  2. Skær hvidkålen i mil­imeter-tynde strimler med din skarpeste kniv. Skær skrællen af fire af appelsinerne, og skær dem i "fileter". Pres saften ud af den femte appelsin. Bland saften med fennikelfrø og vanilje. Vend hvidkål og appelsiner sammen med dressingen, og drys med pinjekerner.

Tip

Vaniljepulver er tørrede vaniljestænger, som er blevet pulveriseret, og det skal ikke forveksles med vaniljesukker. De fås i mange butikker, men du kan også lave det selv ved at gemme "hylsteret", når du bruger vaniljekorn, og kværne det i en morter, kaffemølle eller peberkværn.