Opskrift på selleribøffer

Lækker grøn aftensmad: Selleribøf med hvidkålssalat

Rodfrugter og kål er god og nærende vintermad, og der er mange måder at variere dem på. Her er en lækker selleribøf, der får god smag af ost og chili. Kålsalaten er god med blød avokado og årstidens søde appelsiner. Se her, hvordan du laver selleribøffer:

2

Total:1 time 5 minutter

Arbejdstid:35 minutter

Ingredienser

Selleribøf (4 stk.):

  • 1 æg
  • 1 dl rasp + lidt ekstra til panering
  • 200 g rodselleri, skrællet
  • 2 spsk. skalotteløg, fint revet
  • 100 g ost, revet
  • 1 tsk. groft salt
  • friskkværnet sort peber
  • 1 drys chiliflager eller paprika
  • 2-3 spsk. olie til stegning

Selleribøf (4 stk.):

  • 100 g hvidkål, fint snittet
  • 2 appelsiner i både, evt. røde appelsiner
  • 2 avokadoer i tern
  • ½ citron, saft
  • 2 spsk. rødløg, fint hakket
  • Drys: dild
  • Tilbehør: citronstykker

Sådan laver du selleribøffer:

  1. Rør æg med rasp, og lad det trække, mens stykker af selleri koger i ca. 20 min. Gem kogevandet.
  2. Blend kogt selleri, fint revet løg og raspblandingen. Tilsæt revet ost. Spæd evt. med lidt kogevand, men massen skal være så fast, at den kan formes. Krydr med salt, peber og chili.
  3. Form fire bøffer, og vend dem i rasp. Steg dem sprøde i varmt smør og olie på en pande, 5-6 min. på hver side ved jævn varme.
  4. Hvidkålssalat: Bland fint snittet hvidkål med appelsinstykker, avokadotern vendt i citronsaft og fint hakket rødløg. Krydr med salt og peber. Drys med dild.
  5. Servér varme selleribøffer med citron og hvidkålssalat med appelsin og avokado.nem

SPØRG KATRINE Hvordan laver jeg selleribøf?

Da jeg var barn fik vi af og til en meget enkel servering med selleribøf. Jeg har ikke fået den i mange år og ved ikke, hvordan jeg skal lave den?

Mvh Linda Olsen

Selleribøf af en god knoldselleri kan smage vidunderligt. Der er kommet flere sorter frem i disse år med god smag, og jeg anbefaler at bruge en økologisk knoldselleri.

Her er en let måde at lave selleribøf på, men tilbehøret er måske ikke det samme som dengang:

  • Skyl sellerien, skær skiver på ½ cm tykkelse, skær kanten af.
  • Pensl med lidt olivenolie på begge sider af skiven.
  • Bag dem i 15 min. i en 200 grader varm ovn.
  • Læg 25 g revet fast komælksost på hver skive, og bag i ca. 10 min. mere, til osten smelter og er lidt gylden.
  • Servér med en blandet grøn salat med sorte oliven og brød til.