Shawarma i tyrkisk fladbrød med hummus
Hjemmemarineret kød til shawarma. Så blir' det ikke bedre.
4
Total:30 minutter
Ingredienser
- Shawarmakød
- 500 g tykstegsbøf af oksekød
- 1½ tsk stødt korianderfrø
- ½ tsk stødt spidskommen
- ½ tsk stødt allehånde
- ¼ tsk stødt kanel
- ¼ tsk knust sort peber
- 1 fed hvidløg, knust
- 1 tsk knust tørret chili
- 1 tsk groft salt
- 1 spsk olivenolie
- Hummus:
- 1 dåse kikærter eller kogte kikærter svarende til en dåse
- 3 spsk græsk yoghurt
- 3 tsk tahin
- ½ tsk spidskommen
- saft af ¼ citron
- salt
- ½ romainesalat
- 3 tomater
- 1 rødløg
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 4-6 tyrkiske fladbrød eller hvedetortillas
Sådan laver du shawarma
- 1. Skær kødet i strimler og kom det i en frostpose sammen med krydderierne og hvidløg. Vent med salt og olie. Kødet må gerne marinere natten over, men 1 time er også fint.
- 2. Brug en stavblender til at blende ingredienserne til hummus sammen til en grov puré. Smag til med salt.
- 3. Varm olien i en pande og steg det marinerede kød ved høj varme. Snit imens salaten og hak tomater, løg og persille. Bland salaten sammen.
- 4. Rul fladbrødene sammen med hummus, salat og shawarmakød.