Shepherds Pie

Shepherds Pie - en klassiker fra det irske køkken

Shepherds Pie er en vaskeægte klassiker fra det irske køkken. Her får du opskriften på den lækre kødret med kartoffelmoslåg.

2 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 25 min.
  • Stege/koge/bagetid: 40 min.
  • 300 g hakket okse eller lammekød
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 375 g frossen grønsagsblanding
  • 2 spsk mel
  • 2 dl bouillon eller vand
  • 2 spsk konc. tomatpuré
  • Worcestershiresauce
  • Salt & peber
  • 400 g kartofler til mos
  • 1 dl mælk og 15 g smør
  • salt og peber

Sådan laver du shepherds pie

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Brun kødet på en pande med olie og tilsæt finthakket løg og hvidløg. Steg under omrøring og tilsæt grønsager. Rør melet i og tilsæt bouillon og tomatpuré. Lad retten simre 15 min. og smag til med Worcestershiresauce, salt og peber.
  3. Kog store kartoffeltern helt møre i letsaltet vand – ca. 15 min.
  4. Hæld vandet fra og mos kartoflerne med en stamper. Tilsæt varm mælk og smør og
  5. Smag til med salt og peber. Læg kødretten i et ovnfast fad og fordel mosen over.
  6. Sæt fadet i ovnen 15-20 min., til overfladen er gylden.