Shortbread med jordbær og flødeskum
Findes der noget mere dansk og sommerligt end søde jordbærkager? Ikke rigtigt. Og med en blød creme af creme fraiche og fløde, så bliver det bare endnu bedre.
5-6 personer
Total:1 time 5 minutter
Arbejdstid:45 minutter
Ingredienser
Kager (ca. 20 stk.):
- 225 g koldt smør
- 100 g sukker (gerne bagesukker)
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 knsp. salt
- 250 g hvedemel (gerne kagemel)
- 100 g majsstivelse (mazeina)
- evt. 35 g hakkede pistacier
Fyld (til 5-6 kager):
- 250 g friske jordbær
- 1 dl cremefraiche 38 %
- 1 dl piskefløde
- 1-2 tsk. flormelis
Pynt:
- flormelis og evt. pistacier
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 160 grader.
- Kager: Skær smørret i små stykker, og bland dem med sukker, vaniljesukker og salt i en skål. Pisk det lyst og luftigt i mindst 5 min.
- Sigt mel og majsstivelse over smørcremen, og rør det sammen til en grynet masse. Tilsæt evt. hakkede pistacier. Tryk dejen sammen – uden at ælte.
- Rul dejen ud mellem 2 stykker film eller opsprættede fryseposer, til den er ca. 5-6 mm tyk.
- Prik dejen med en gaffel, og udstik den til ca. 8 cm store kager i den ønskede facon (firkant, cirkel, hjerte). Saml dejresterne, rul ud, og udstik igen.
- Læg kagerne på bageplader med bagepapir, og bag dem én plade ad gangen i 15-20 min., til de er lysebrune og sprøde. Afkøl på en rist, og opbevar i en kagedåse.
- Fyld: Skyl, tør og nip jordbærrene, og skær dem i små stykker.
- Pisk cremefraiche og fløde til en stiv creme, og smag til med flormelis.
- Læg kagerne sammen to og to med jordbærcreme, og pynt med et drys flormelis og evt. hakkede pistacier.