Skinkekød i sur-sød sauce
Næringsindhold
- Energi pr. person:600 Kcal
- Fedt:11 %
- Protein:23 %
- Kulhydrat:66 %
4
Ingredienser
- 500 g skinkesmåkød i pænt store tern (ca. 4 x 4 cm)
- 4 spsk hvedemel
- salt, peber
- 1 spsk olie
- 1 stort, hakket rødløg
- 2 knuste fed hvidløg
- 400 g udkernede grofthakkede peberfrugter
- 1 mellemstor gulerod i stave
- 500 g hakket ananas
- 150 g sukkerærter
- ½ dl hønsebouillon
- ½ dl tomatsauce
- ½ dl lys vineddike
- ½ dl sukker
- 1dl soyasauce
- 1 dl korianderblade.
- 250 g kogte ægnudler.
Sådan gør du
- Vend kødet let i mel krydret med salt og peber, ryst overflødigt mel af, steg kødet gyldent i olie og tag det op.
- Steg derefter løg, hvidløg, peberfrugt og gulerødder, til peberfrugterne er bløde. Tilsæt svinekød, ananas samt sukkerærter.
- Rør bouillon, tomatsauce, vineddike, sukker og soya sammen, hæld blandingen i gryden og lad det hele snurre, til kød og grønt lige netop er mørt.
- Smag til med masser af koriander og servér med kogte ægnudler.