Opskrift på skinkekød i sursød sauce

Skinkekød i sur-sød sauce

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    600 Kcal
  • Fedt:
    11 %
  • Protein:
    23 %
  • Kulhydrat:
    66 %

4

Ingredienser

  • 500 g skinkesmåkød i pænt store tern (ca. 4 x 4 cm)
  • 4 spsk hvedemel
  • salt, peber
  • 1 spsk olie
  • 1 stort, hakket rødløg
  • 2 knuste fed hvidløg
  • 400 g udkernede grofthakkede peberfrugter
  • 1 mellemstor gulerod i stave
  • 500 g hakket ananas
  • 150 g sukkerærter
  • ½ dl hønsebouillon
  • ½ dl tomatsauce
  • ½ dl lys vineddike
  • ½ dl sukker
  • 1dl soyasauce
  • 1 dl korianderblade.
  • 250 g kogte ægnudler.

Sådan gør du

  1. Vend kødet let i mel krydret med salt og peber, ryst overflødigt mel af, steg kødet gyldent i olie og tag det op.
  2. Steg derefter løg, hvidløg, peberfrugt og gulerødder, til peberfrugterne er bløde. Tilsæt svinekød, ananas samt sukkerærter.
  3. Rør bouillon, tomatsauce, vineddike, sukker og soya sammen, hæld blandingen i gryden og lad det hele snurre, til kød og grønt lige netop er mørt.
  4. Smag til med masser af koriander og servér med kogte ægnudler.