Skøn kirsebær clafoutis
Tærte med kirsebær: Vi forkæler jer med skøn clafoutis - en klassisk fransk dessert med søde kirsebær.
Kirsebær clafoutis
500 g søde kirsebær
100 g sukker plus ekstra til drys
3 store æg
75 g hvedemel
3,5 dl mælk
smør til formen
1. Smør en tærteform, ca. 24 cm i diameter, med smør, og drys med sukker.
2. Udsten kirsebærrene, og læg dem i tærteformen. Kom sukker, æg og mel i en skål, og pisk sammen. Hæld dejen over kirsebærrene.
3. Drys tærten med 2 spsk. sukker. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 190 grader i ca. 45 minutter. Drys kagen med lidt formelis inden servering. Kagen kan spises både kold og lun – gerne med en klat flødeskum.
► SE OGSÅ: Mhmm... kirsebærsaft!
Annonse
► SE OGSÅ: Hindbærtærter med mazarin og creme
► SE OGSÅ: Limetærte med marengs