Kirsebær

Skøn kirsebær clafoutis

Tærte med kirsebær: Vi forkæler jer med skøn clafoutis - en klassisk fransk dessert med søde kirsebær.

Kirsebær clafoutis

500 g søde kirsebær

100 g sukker plus ekstra til drys

3 store æg

75 g hvedemel

3,5 dl mælk

smør til formen

1. Smør en tærteform, ca. 24 cm i diameter, med smør, og drys med sukker.

2. Udsten kirsebærrene, og læg dem i tærteformen. Kom sukker, æg og mel i en skål, og pisk sammen. Hæld dejen over kirsebærrene.

3. Drys tærten med 2 spsk. sukker. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 190 grader i ca. 45 minutter. Drys kagen med lidt formelis inden servering. Kagen kan spises både kold og lun – gerne med en klat flødeskum.

► SE OGSÅ: Mhmm... kirsebærsaft!

► SE OGSÅ: Hindbærtærter med mazarin og creme

► SE OGSÅ: Limetærte med marengs