Tid: 60 minutter (inkl. de 30 minutter, dejen skal hvile i køleskabet).
Mørdej:
25 g flormelis
150 g hvedemel
100 g blødt smør
1 æggeblomme
Fyld:
2 ½ dl piskefløde
1 stang vanilje
2 spsk. sukker
Annonse
250 g friske brombær
1. Bland flormelis og mel i en skål, og smuldr smørret heri. Saml dejen med æggeblommen, og sæt dejen koldt i ½ time.
2. Del dejen i fire, og rul hvert stykke ud på et meldrysset bord, så det passer til bunden af en portionstærteform på ca. 10 cm diameter. Læg dejen i de smurte forme, og bag dem i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 10 minutter. Afkøl bundene.
3. Pisk fløden til skum. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør sukker og vaniljekorn i flødeskummet, og pisk chantilly-cremen yderligere et øjeblik.
4. Fordel chantilly-cremen på de afkølede bunde, og pynt med friske brombær. Server straks.
Tip: Tærten kan også tilberedes i en stor tærteform på ca. 25 cm diameter.
Tip: Mørdejen kan tilberedes og bages i forvejen. Derefter tager det ikke lang tid at lave tærterne.