Små lækre brombærtærter
Det er brombærtid og i skoven kan du finde masser af vilde brombær lige nu. Brug dem til at lave disse formidable små tærter...
Tid: 60 minutter (inkl. de 30 minutter, dejen skal hvile i køleskabet).
Mørdej:
25 g flormelis
150 g hvedemel
100 g blødt smør
1 æggeblomme
Fyld:
2 ½ dl piskefløde
1 stang vanilje
2 spsk. sukker
250 g friske brombær
1. Bland flormelis og mel i en skål, og smuldr smørret heri. Saml dejen med æggeblommen, og sæt dejen koldt i ½ time.
2. Del dejen i fire, og rul hvert stykke ud på et meldrysset bord, så det passer til bunden af en portionstærteform på ca. 10 cm diameter. Læg dejen i de smurte forme, og bag dem i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 10 minutter. Afkøl bundene.
3. Pisk fløden til skum. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør sukker og vaniljekorn i flødeskummet, og pisk chantilly-cremen yderligere et øjeblik.
4. Fordel chantilly-cremen på de afkølede bunde, og pynt med friske brombær. Server straks.
Tip: Tærten kan også tilberedes i en stor tærteform på ca. 25 cm diameter.
Tip: Mørdejen kan tilberedes og bages i forvejen. Derefter tager det ikke lang tid at lave tærterne.
► SE OGSÅ: Solbærmuffins med hvid chokolade
► SE OGSÅ: Nutella cookies med mandler
► SE OGSÅ: Teboller med chokolade fra Emmerys
15 skønne tærter med frugt & bær
-
Æbletærte med flettet låg og marcipanfyld
-
Æbletærte med mandler og kanel
-
Æbletærte med marcipan
-
Æbletærte med valnøddebund
-
Marcipantærte med bær
-
Æbletærte med kanel
-
Æbletærte med kanelcreme
-
Dessert: Lime-marengstærte
-
Tærte med marcipan og appelsin
-
Pæretærte med vaniljeis og karamelkanelsauce
-
Tarte tatin med vaniljeyoghurt
-
Fransk pæretærte
-
Mørdejstærte med æble og tranebær
-
Tærte tatin med mango
-
Rabarber-crumble tærte