Opskrift på små rabarbertærter

Små rabarbertærter

Intet smager mere af sommer end rabarber.

6 små tærter

Ingredienser

  • Af Mai Knauer
  • 200 g rabarber
  • 50 g rørsukker
  • ½ vaniljestang
  • 125 g smør
  • 125 g sukker
  • 125 g marcipan
  • 2 æg
  • 50 g mel
  • ca. 20 g flormelis

Sådan gør du

  1. Rens rabarberne, og skær dem i små stykker på ca. 2 cm. Kom dem i en skål med ­rørsukker og kornene fra den halve vaniljestang, og sæt det til side.
  2. Pisk smør og sukker i en anden skål lyst og skummende. Riv marcipanen ned i smør- og sukkerblandingen, og pisk godt igennem. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk godt ­efter hvert æg. Til sidst ­kommes melet i. Rør til dejen er ensartet.
  3. Hæld dejen i små smurte forme med en diameter på 8 cm, og fordel rabarber ud over. Tryk rabarberne let ned i dejen.
  4. Kagerne bages ved 175 grader i ca. 20 minutter. Lad ­kagerne afkøle inden de ­tages ud af formen. Pynt med ­flormelis.