Smuk pæretærte med mascarpone
Når først dejen er samlet, går resten som en leg. Den klassiskepæretærte smager lækkert med en klat flødeskum til. Her bager vi en skøn pæretærte med mascarpone.
1 pæretærte (ca. 25 cm i diameter)
Total:20 minutter
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Bagetid: ca. 20 min.
- Tærtedej:
- 200 g mel
- 100 g smør
- 1 knivspids salt
- ½ dl rørsukker
- 1 dl koldt vand
- Fyld:
- 200 g mascarpone
- ca. 6 pærer
- 15 g smør
- 2-3 spsk. sukker
Sådan bager du pæretærte
- 1. Kom alle ingredienserne til dejen i en foodprocessor, og rør den hurtigt sammen til en dej. Pres dejen ned i en rund tærteform med en diameter på 25 cm, gerne med aftagelig bund og beklædt med bagepapir. Bag tærten i ovnen på 185 grader, til den er gylden, ca. 8-10 min.
- 2. Smør mascarpone på den afkølede tærtebund.
- 3. Skyl og halver pærerne, og fjern kernehuset. Skær pærerne i tynde skiver på tværs, og spred dem ud over tærtebunden, ligesom man lægger kabale.
- 4. Læg smørklatter over, og strø sukker på. Bag kagen i ovnen ved 185 grader i ca. 45 minutter. Tærten kan spises varm eller kold og smager dejligt med en klat flødeskum eller vaniljeis til.
- Tip: Kom evt. 25 g mandelsplitter over tærten, inden den bages.
15 skønne tærter med frugt & bær
-
Æbletærte med flettet låg og marcipanfyld
-
Æbletærte med mandler og kanel
-
Æbletærte med marcipan
-
Æbletærte med valnøddebund
-
Marcipantærte med bær
-
Æbletærte med kanel
-
Æbletærte med kanelcreme
-
Dessert: Lime-marengstærte
-
Tærte med marcipan og appelsin
-
Pæretærte med vaniljeis og karamelkanelsauce
-
Tarte tatin med vaniljeyoghurt
-
Fransk pæretærte
-
Mørdejstærte med æble og tranebær
-
Tærte tatin med mango
-
Rabarber-crumble tærte