Snegle med løg, ost og oliven
Server lækkert bagværk som disse snegle med masser af fyld og krydderier som eftermiddagssnack, eller som tilbehør til en god salat.
12 stk.
Total:2 timer 30 minutter
Arbejdstid:2 timer 30 minutter
Ingredienser
Dej:
- 15 g gær
- 3 dl mælk (eller vand)
- ca. 450 g hvedemel
- 1½ tsk. salt
- 3 spsk. jomfruolivenolie
Fyld:
- 500 g løg
- 3 spsk. jomfruolivenoli
- 3 fed hvidløg
- 1 bundt timian (3 spsk. hakket)
- 1-2 stilke rosmarin (1 spsk. hakket)
- salt og peber
Endvidere:
- 100 g oliven
- 100 g revet cheddar eller emmentaler
- 100 g revet vesterhavsost eller parmesan
- 2-3 spsk. jomfruolivenolie
Sådan gør du:
- Dej: Rør gæren ud i lun mælk (maks. 37 grader), og tilsæt melet. Ælt dejen godt igennem i 5-8 min., og ælt salt og olivenolie i. Form dejen til en kugle, læg den i en oliesmurt skål, og lad den hæve tildækket i ca. 1 time.
- Fyld: Pil løgene, halver dem, og snit dem fint. Steg dem langsomt bløde i olivenolie ved svag varme i ca. 25 min. Tilsæt knust hvidløg, hakkede krydderurter, salt og peber, og varm igennem i et par min. Afkøl.
- Udsten oliven, og hak dem groft. Riv de to slags ost.
- Vend dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den let igennem. Rul den ud til et rektangel (ca. 25x40 cm).
- Bred løgblandingen ud på dejen, og drys oliven og de to slags ost over (tag 50 g blandet fra til pynt). Rul sammen som en roulade.
- Smør en bradepande (ca. 20x30 cm) med smør eller for den med et stykke bagepapir.
- Del rouladen i 12 stykker, og stil dem i bradepanden. Lad dem hæve løst tildækket i 30 min.
- Varm ovnen op til 180 grader. Stænk sneglene med olivenolie, og bag dem i 20 min.
- Drys det sidste ost over sneglene, og bag dem færdige i ca. 15 min.