Snegle med løg, ost og oliven

Snegle med løg, ost og oliven

Server lækkert bagværk som disse snegle med masser af fyld og krydderier som eftermiddagssnack, eller som tilbehør til en god salat.

12 stk.

Total:2 timer 30 minutter

Arbejdstid:2 timer 30 minutter

Ingredienser

Dej:

  • 15 g gær
  • 3 dl mælk (eller vand)
  • ca. 450 g hvedemel
  • 1½ tsk. salt
  • 3 spsk. jomfruolivenolie

Fyld:

  • 500 g løg
  • 3 spsk. jomfruolivenoli
  • 3 fed hvidløg
  • 1 bundt timian (3 spsk. hakket)
  • 1-2 stilke rosmarin (1 spsk. hakket)
  • salt og peber

Endvidere:

  • 100 g oliven
  • 100 g revet cheddar eller emmentaler
  • 100 g revet vesterhavsost eller parmesan
  • 2-3 spsk. jomfruolivenolie

Sådan gør du:

  1. Dej: Rør gæren ud i lun mælk (maks. 37 grader), og tilsæt melet. Ælt dejen godt igennem i 5-8 min., og ælt salt og olivenolie i. Form dejen til en kugle, læg den i en oliesmurt skål, og lad den hæve tildækket i ca. 1 time.
  2. Fyld: Pil løgene, halver dem, og snit dem fint. Steg dem langsomt bløde i olivenolie ved svag varme i ca. 25 min. Tilsæt knust hvidløg, hakkede krydderurter, salt og peber, og varm igennem i et par min. Afkøl.
  3. Udsten oliven, og hak dem groft. Riv de to slags ost.
  4. Vend dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den let igennem. Rul den ud til et rektangel (ca. 25x40 cm).
  5. Bred løgblandingen ud på dejen, og drys oliven og de to slags ost over (tag 50 g blandet fra til pynt). Rul sammen som en roulade.
  6. Smør en bradepande (ca. 20x30 cm) med smør eller for den med et stykke bagepapir.
  7. Del rouladen i 12 stykker, og stil dem i bradepanden. Lad dem hæve løst tildækket i 30 min.
  8. Varm ovnen op til 180 grader. Stænk sneglene med olivenolie, og bag dem i 20 min.
  9. Drys det sidste ost over sneglene, og bag dem færdige i ca. 15 min.

Tip:

Server sneglene lune som en snack. Næste dag kan de flækkes, og fyldes med pålæg.