Søde spejlæg med abrikoser og marcipanfyld
En perfekt kage til te eller kaffe i påskedagene. Find opskriften på de vidunderlige spejlægs-kager med abrikos og marcipan lige her:
Total:50 minutter
Arbejdstid:30 minutter
Ingredienser
- Spejlæg med marcipanfyld
- Fryse-egnede, men bundene kan blive bløde.
- 1 portion færdig mørdej
- 50 g rå ren marcipan (groftrevet)
- 50 g sukker
- 75 g smør (blødt)
- 1 stort æg
- 20 g majsstivelse (Maizenamel)
- 1 dåse henkogte abrikoser, halve (ca. 225 g drænet vægt)
- + 1 spsk majsstivelse (Maizenamel)
- 2 spsk flydende honning eller sirup til pensling
Sådan bager du de fine småkager
- MØRDEJ: Smuldr smørret i melet, evt. i en foodprocessor. Tilsæt sukker. Saml dejen med sammenpisket æg og evt. vand. Tryk dejen sammen uden at ælte den. Lad den hvile i køleskabet mindst 30 min. Den er lettest at rulle ud afkølet, men ikke helt kold.
- SPEJLÆG: Rul mørdejen ud i en tykkelse på 1-2 mm. Stik dejen ud i cirkler med en diameter på ca. 10 cm. Læg dem på bagepapir.
- Rør marcipanfyldet sammen af marcipan, sukker, smør, æg og majsstivelse. Sæt en skefuld på hver af dejcirklerne.
- Lad abrikoserne dryppe godt af. Dup dem på den flade side i lidt majsstivelse og læg dem oven på marcipanfyldet som ”æggeblommer”.
- Sæt bagepladen i en 200 grader varm ovn og bag kagerne i ca. 10 min. Skru ned til 150 grader og bag videre i 5-10 min., til fyldet er stivnet.
- Lad kagerne køle af på en bagerist.
- Pensl abrikoserne med lidt honning eller sirup lige før servering, og nyd kagerne friskbagte til te eller kaffe.
Her er påskens fineste lagkager
9 skønne hjemmelavede påskeæg
-
Lav dit eget påskeæg
-
Påskeæg med pistacie og syltet ingefær
-
Påskeæg med hård og blød nougat
-
Hjemmelavede påskeæg med pistacie og orangenougat
-
Lav dine egne påskeæg med nougat og marcipan
-
Chokoladepåskeæg
-
Påskeæg med smag af hvid chokolade, brombær og lakrids
-
Nemme påskeæg med kokos, du hurtigt kan lave
-
Chokoladeæg med irish coffee