Søde spejlæg med abrikoser og marcipanfyld

Søde spejlæg med abrikoser og marcipanfyld

En perfekt kage til te eller kaffe i påskedagene. Find opskriften på de vidunderlige spejlægs-kager med abrikos og marcipan lige her:

Total:50 minutter

Arbejdstid:30 minutter

Ingredienser

  • Spejlæg med marcipanfyld
  • Fryse-egnede, men bundene kan blive bløde.
  • 1 portion færdig mørdej
  • 50 g rå ren marcipan (groftrevet)
  • 50 g sukker
  • 75 g smør (blødt)
  • 1 stort æg
  • 20 g majsstivelse (Maizenamel)
  • 1 dåse henkogte abrikoser, halve (ca. 225 g drænet vægt)
  • + 1 spsk majsstivelse (Maizenamel)
  • 2 spsk flydende honning eller sirup til pensling

Sådan bager du de fine småkager

  1. MØRDEJ: Smuldr smørret i melet, evt. i en foodprocessor. Tilsæt sukker. Saml dejen med sammenpisket æg og evt. vand. Tryk dejen sammen uden at ælte den. Lad den hvile i køleskabet mindst 30 min. Den er lettest at rulle ud afkølet, men ikke helt kold.
  2. SPEJLÆG: Rul mørdejen ud i en tykkelse på 1-2 mm. Stik dejen ud i cirkler med en diameter på ca. 10 cm. Læg dem på bagepapir.
  3. Rør marcipanfyldet sammen af marcipan, sukker, smør, æg og majsstivelse. Sæt en skefuld på hver af dejcirklerne.
  4. Lad abrikoserne dryppe godt af. Dup dem på den flade side i lidt majsstivelse og læg dem oven på marcipanfyldet som ”æggeblommer”.
  5. Sæt bagepladen i en 200 grader varm ovn og bag kagerne i ca. 10 min. Skru ned til 150 grader og bag videre i 5-10 min., til fyldet er stivnet.
  6. Lad kagerne køle af på en bagerist.
  7. Pensl abrikoserne med lidt honning eller sirup lige før servering, og nyd kagerne friskbagte til te eller kaffe.