Nem solbærtærte med mazarin
Både dej og mazarin laves nemt i en foodprocessor, og du behøver ikke at rengøre den undervejs. Tærten er bagt med sæsonens friske solbær. Gem opskriften, og prøv den med blåbær eller brombær senere på sæsonen.
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Hviletid: 1 time
- Bagetid: 1 time
- 200 g mandler
- Tærtedej:
- 125 g mel
- 75 g sukker
- 1 knsp. salt
- 75 g smør (koldt)
- 1 æggeblomme
- 2-3 spsk. vand (iskoldt)
- Mazarin:
- 100 g sukker
- 75 g smør (blødt)
- 1 æg
- 1 æggehvide
- 1 citron (eller ½ appelsin, øko)
- 1 knsp. salt
- Fyld:
- 300 g friske solbær (eller frosne)
- Tilbehør:
- lidt flormelis
- ¼ liter rømme (mild syrnet fløde eller cremefraiche)
Sådan bager du solbærtærte
- 1. Hak mandlerne fint i en foodprocessor, og del dem i 2 portioner á 100 gram.
- Tærtedej:
- 2. Kør mel, sukker, salt og 1 portion mandler sammen i foodprocessoren. Tilsæt små stykker koldt smør, og kør, til det bliver en grynet masse. Tilsæt æggeblomme og vand, og kør, til dejen samler sig.
- 3. Form den til en rund kugle, pak den ind i film, og læg den i køleskabet i 30-45 min.
- Mazarin:
- 4. Kør sukker og smør cremet i foodprocessoren. Tilsæt 1 portion mandler, æg og æggehvide, og kør det cremet. Tilsæt fintrevet citronskal og salt.
- 5. Rul tærtedejen ud, og læg den i en tærteform (22-24 cm). Tryk dejen godt ind i kanterne, og sæt formen i fryseren, mens ovnen varmer op til 180 grader.
- 6. Prik tærtebunden med en gaffel, og forbag bunden i 10-15 min.
- 7. Skyl og rib solbærrene, og tør dem på et stykke køkkenrulle. Hvis du bruger frosne bær, skal de ikke tøs op.
- 8. Fyld mazarinmassen i den forbagte tærtebund, og drys solbærrene over.
- 9. Bag tærten i 45-60 min., til mazarinmassen er gennembagt.
- 10. Sæt tærten til afkøling på en bagerist, til den er lun eller helt afkølet. Pynt med sigtet flormelis, og servér med rømme.