Sommergrønt med pil selvrejer og hjemmerørt aioli
Skøn sommermad med pil-selv-rejer - når man samles om bordet og piller rejerne selv forsvinder dagens stress og jag som dug for solen. Det er næsten umuligt ikke at blive i dejligt sommerhumør af at sidde med venner og familie og pille rejer.
Sommergrønt med pil selvrejer og hjemmerørt aioli til 4 personer
Ingredienser
- 2 pasturiserede æggeblommer
- ¼ tsk salt
- 1 tsk dijonsennep
- et par dråber eddike, f.eks. hvidvinseddike
- 2 dl smagsneutral olie, f.eks. jordnøddeolie eller vindruekerneolie (endelig ikke olivenolie)
- 1 kartoffel, kogt og fint moset
- 1 fed hvidløg, finthakket eller presset
- 1 bundt radiser
- 1 kg kogte rejer med skal (pil selv-rejer)
- 500 g nye ærter
- Tilbehør: brød, lime ellercitron, purløg eller dild.
Sådan laver du Sommergrønt med pil selvrejer og hjemmerørt aioli
- Her får du en lækker opskrift på pil-selv-rejer med en hjemmerørt aioli og lækre sommer-grøntsager. Er du ikke så meget til den fede aioli, så rør evt. mayo med lidt græsk yoghurt eller cremefraiche. Det giver lidt ekstra syrlighed og mindre fedme.
- 1. Begynd med aioli. Pisk æggeblommer sammen med ¼ tsk salt i en skål, til det bliver lidt tykt og sejt i konsistens. Pisk dijonsennep og et par dråber eddike i.
- 2. Tilsæt herefter olie i en tynd stråle. Brug evt. en elpisker – olien skal hele tiden være pisket ind i æggeblommerne, og der må ikke flyde olie rundt i kanterne, ellers er der risiko for, at den skiller.
- 3. Krydr med lidt peber, og rør den mosede kartoffel samt presset hvidløg i.
- 4. Skyl radiserne, og skær dem i halve.
- 5. Anret rejerne i en skål, og servér mednye ærter, radiser, brød og aioli, lime og evt. lidt klippet purløg eller dild.