jordbærroulade

Roulade med jordbær og hvid chokolade

En dejlig roulade er altid skøn, og denne nemme jordbærroulade smager af god dansk sommer. Bag selv bunden og fyld den med flødeskum, bær og hvid chokolade. Servér den umiddelbart efter rulningen med friske jordbær på toppen.

Ingredienser

Rouladebund:

  • 3 æg
  • 1½ dl sukker
  • 2 dl hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 3 spsk. kogende vand

Fyld:

  • 250 g jordbær
  • 100 g hvid chokolade
  • 3 dl piskefløde

Pynt:

  • 2 dl flødeskum
  • 250 g jordbær, skåret i skiver
  • Hvide ribs

  1. Rouladebund: Pisk æg og sukker lyst og luftigt med en håndmikser. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker, og sigt det i dejen. Tilsæt vandet, og rør forsigtigt dejen sammen.
  2. Fordel dejen på en bageplade på 30x40 cm beklædt med bagepapir. Bag bunden lige under midten af ovnen i 7 min. ved 225 grader.
  3. Vend bunden ud på et stykke bagepapir drysset med sukker. Fjern bagepapiret, og lad kagen køle af under bagepladen.
  4. Fyld: Hak jordbærrene. Riv chokoladen fint. Pisk fløden. Fordel flødeskum over bunden, og drys med chokolade og jordbær. Rul sammen til en roulade.
  5. Pynt: Pisk fløden, og fordel den tyndt rundt om rouladen. Sæt jordbærskiver hele vejen rundt om kagen. Pynt med flødeskum, jordbær, og hvide ribs.