Opskrift på sommersalat med røget makrel og rugkerner

Sommersalat med røget makrel, jordbær og rugkerner

Lækker salat med masser af D -og C-viatmin.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    550 Kcal

2

Ingredienser

  • 50 g rugkerner
  • 2 røde peberfrugt
  • 200 g jordbær
  • 100 g radiser
  • 50g babyspinat
  • 2 forårsløg
  • 2 spsk græskarkerner eller solsikkekerner
  • 1 røget makrel.
  • Dressing:
  • 100 g rygeost 5%
  • 100 g fromage frais
  • 1 tsk sennep
  • 1 spsk rapsoliesaften fra 1 citron og skallen fra en halv (øko)salt og peber.

Sådan laver du sommersalat med makrel

  1. Kog rugkernerne i ca. 20-30 min i vand ved middelvarme. Hvis du koger dem får hårdt, bliver de ikke pæne.
  2. Hak peberfrugterne og del jordbærerne. Snit radiserne i skiver. Anret det på et fad med babyspinat.
  3. Snit forårsløgene og drys dem over salaten.
  4. Rist græskarkernerne på en tør pande ca. 3-4 min. Ryst undervejs.
  5. Rør dressingen sammen og fordel den over salaten.
  6. Skær fisken i små bidder og fordel den over salaten.
  7. Prøv også kold avocado-spinatsuppe med skindstegt laks