Sommersalat med røget makrel, jordbær og rugkerner
Lækker salat med masser af D -og C-viatmin.
Næringsindhold
- Energi pr. person:550 Kcal
2
Ingredienser
- 50 g rugkerner
- 2 røde peberfrugt
- 200 g jordbær
- 100 g radiser
- 50g babyspinat
- 2 forårsløg
- 2 spsk græskarkerner eller solsikkekerner
- 1 røget makrel.
- Dressing:
- 100 g rygeost 5%
- 100 g fromage frais
- 1 tsk sennep
- 1 spsk rapsoliesaften fra 1 citron og skallen fra en halv (øko)salt og peber.
Sådan laver du sommersalat med makrel
- Kog rugkernerne i ca. 20-30 min i vand ved middelvarme. Hvis du koger dem får hårdt, bliver de ikke pæne.
- Hak peberfrugterne og del jordbærerne. Snit radiserne i skiver. Anret det på et fad med babyspinat.
- Snit forårsløgene og drys dem over salaten.
- Rist græskarkernerne på en tør pande ca. 3-4 min. Ryst undervejs.
- Rør dressingen sammen og fordel den over salaten.
- Skær fisken i små bidder og fordel den over salaten.
- Prøv også kold avocado-spinatsuppe med skindstegt laks