Speltrisotto

Speltrisotto

Hvis du laver din risotto med spelt i stedet for ris, så sparer du mange af kalorierne.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    512 Kcal
  • Fedt:
    39 %
  • Protein:
    23 %
  • Kulhydrat:
    38 %

Total:30 minutter

Ingredienser

  • 75 g løg
  • 2 fed hvidløg
  • 75 g rød peberfrugt
  • 5 g olie til stegning
  • 40 g rå, hele speltkerner (svarer til 75 g tilberedt)
  • 2 dl bouillon (2 dl vand + 2 tsk. pulver)
  • salt og peber
  • 50 g friskrevet parmesanost (max 45+)
  • hakket persille
  • 50 g grøn salat

Sådan laver du spelt-risotto:

  1. Skær løg, hvidløg og peberfrugt i små tern. Varm en gryde op med olie, og begynd med at stege alle grøn­sagerne i et par minutter, til de lige har taget farve. Tilsæt speltkernerne.
  2. Hæld bouillon på, og lad det simre i ca. 20 min. Hold øje med, at det ikke koger for tørt. Tilsæt eventuelt lidt ekstra vand. Prøv, om spelten er tilpas mør – gerne stadig med lidt bid i. Vend herefter den friskrevne parmesanost i. Server retten med hakket persille og grøn salat.
  3. Kalorier: 512 kcal
  4. Protein: 29 g 
  5. Kulhydrat: 48 g
  6. Fedt 23 g
  7. Kostfibre: 8 g

Tip:

Risottoen kan opvarmes i en mikro-ovn, hvis den skal spises dagen efter til frokost.