Speltrisotto
Hvis du laver din risotto med spelt i stedet for ris, så sparer du mange af kalorierne.
Næringsindhold
- Energi pr. person:512 Kcal
- Fedt:39 %
- Protein:23 %
- Kulhydrat:38 %
Total:30 minutter
Ingredienser
- 75 g løg
- 2 fed hvidløg
- 75 g rød peberfrugt
- 5 g olie til stegning
- 40 g rå, hele speltkerner (svarer til 75 g tilberedt)
- 2 dl bouillon (2 dl vand + 2 tsk. pulver)
- salt og peber
- 50 g friskrevet parmesanost (max 45+)
- hakket persille
- 50 g grøn salat
Sådan laver du spelt-risotto:
- Skær løg, hvidløg og peberfrugt i små tern. Varm en gryde op med olie, og begynd med at stege alle grønsagerne i et par minutter, til de lige har taget farve. Tilsæt speltkernerne.
- Hæld bouillon på, og lad det simre i ca. 20 min. Hold øje med, at det ikke koger for tørt. Tilsæt eventuelt lidt ekstra vand. Prøv, om spelten er tilpas mør – gerne stadig med lidt bid i. Vend herefter den friskrevne parmesanost i. Server retten med hakket persille og grøn salat.
- Kalorier: 512 kcal
- Protein: 29 g
- Kulhydrat: 48 g
- Fedt 23 g
- Kostfibre: 8 g